U bent hier

BK Veldrijden: De Koningin van het Veld

In het weekend van 7 en 8 januari vindt het Belgisch Kampioenschap Cyclocross plaats in Oostende. Drie goede redenen om deze honderdste editie live mee te maken!

Oostende is in 2017 Europese sportstad en heeft de ambitie om in 2021 ook het Wereldkampioenschap veldrijden te organiseren.

  1. Een weekend veldrijden is een weekendje weg. En dan ben je in Oostende meteen aan het juiste adres. Duik in de zilte zeewind en trotseer de schuimkoppen. Oostende biedt een hele tros mogelijkheden om te overnachten. Van budgetvriendelijke hotelletjes tot luxueuze gastenkamers. Zo word je VIP zonder een VIP-arrangement te moeten nemen.
  2. Natuurlijk kijkt iedereen naar de hoogmis uit, het kampioenschap voor de heren elite met en zonder contract, op zondagnamiddag. Maar wist je dat de strijd al op zaterdagvoormiddag losbarst? Om 10 uur beginnen de nieuwelingen eraan. Als je niks wil missen, kom je dus beter al vanaf vrijdagavond naar Oostende!
  3. Een veldritparcours aan zee is meestal uitdagend en bijzonder. De wind speelt een hoofdrol en het rulle zand is niet voor élke veldrijder weggelegd. De parcoursbouwers zorgden om en rond de Wellington-hippodroom voor een knap parcours met balkjes, een stalen brug over de tramsporen en een heuse zandheuvel op het strand!

Praktisch

Reserveer nu online je plaatsje langs het parcours via www.bkoostende.be. Je betaalt € 6,50 voor een dagticket op zaterdag en € 21,50 voor een dagticket op zondag. Toch zin in een van de VIP-arrangementen? Check de website en je vindt er meteen het hele menu, van pasta tot garnaalkroketten.

OVERZICHT PARKINGS BK OOSTENDE

Voor wie met de wagen naar het BK Cyclocross komt op 7 en 8 januari 2017 is het aangeraden om op één van de gratis of betalende parkings te parkeren. Hieronder vind je alvast een overzicht van de verschillende parkings in Oostende.

GRATIS PARKEREN

STRANDPARKING

Deze parking bevindt zich achter het NMBS-station en wordt aangekondigd op de diverse invalswegen van de stad. Er worden enkel personenwagens toegelaten.
De uitgang voor de voetgangers bevindt zich aan het NMBS-station en dicht bij de tramhalte. Hier kan men de tram nemen naar de “Wellington Hippodroom”.
Deze parking ligt op 25 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”.

RANDPARKING MARIA-HENDRIKAPARK

Locatie: Iependreef
Deze parking bevindt zich dicht bij het stadscentrum en het NMBS-station waar men de tram kan nemen naar de “Wellington Hippodroom”.
Deze parking ligt op 25 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”.

RANDPARKING OOSTEROEVER

Op de randparking in de Ankerstraat (tegenover “Explorado” langs de kustbaan) is parkeren volledig gratis. In de omliggende straten kan ook gratis geparkeerd worden. Hier kan men de tram nemen tot aan de “Wellington Hippodroom”.

 

VIP-PARKINGS

Enkel toegankelijk op vertoon van een VIP-parkeerkaart!

PARKING MEDIA CENTER / KVO

Northlaan naast de Versluys Dôme
Deze parking ligt op 10 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”.

PARKING LUCHTHAVEN

Nieuwpoortsesteenweg 889

BETALEND PARKEREN

PARKING KURSAAL 1

Monacoplein
Deze parking ligt op 15 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het “Marie-Joséplein”.

PARKING KURSAAL 2

Christinastraat 23F
Deze parking ligt op 15 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het “Marie-Joséplein”.

PARKING MIJNPLEIN

Mijnplein
Deze parking ligt op 20 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het “Marie-Joséplein” of aan het station.

PARKING VISSERSKAAI

Visserskaai
Deze parking ligt op 25 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het station.

PARKING CHURCHILL

Natiënkaai
Deze parking ligt op 25 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het NMBS-station.

ZEEPARKING

Hendrik Serruyslaan (aan Leopold II-laan)
Deze parking ligt op 15 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het “Marie-Joséplein”.

PARKING EUROPACENTRUM

Christinastraat 18C
Deze parking ligt op 20 min. stappen van de “Wellington Hippodroom”. Men kan ook de tram nemen aan het NMBS-station.

PARKING KONINGINNELAAN

Koninginnelaan - inrijden aan de kant Nieuwpoortsesteenweg. Deze parking ligt net naast de "Wellington Hippodroom".

Met het openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer? Dan kan je vanaf het NMBS station de kusttram nemen richting De Panne, en afstappen aan de halte Oostende Renbaan. Je bevindt je dan meteen aan de "Wellington Hippodroom".  Je kunt ook een stevige winterwandeling maken en te voet langs de Visserskaai via de Zeedijk naar de "Wellington Hippodroom" gaan. Dat is zo'n 20 min stappen. 

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen