In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De beste bierplekjes in Oostende

In de zomer op terras met een fris biertje? Of verkies je eerder de sterkere smaken van streekbieren? Misschien ben je fan van het uitproberen van nieuwe bieren? Oostende is de thuishaven voor allerlei bierliefhebbers.

Manuscript

Manuscript de favoriete plaats voor bier- en muziekliefhebbers tegelijk, een authentiek bruin café met karakter. Maar naast een fantastisch bruin café staat Manuscript ook bekend voor hun eigen bier: "PoppoLou". Het bier is een eigen creatie van uitbaters Vanessa Demeij en Glenn Rotsaert.

Wist je dat...

Chocolatier Olivier Willems de beste praline van het land maakte op basis van PoppoLou? De "PoppoLou Rocks" wonnen in 2017 de prijs voor Beste Praline van het Land!

Café Botteltje

Er is letterlijk géén plek aan de kust, en bij uitbreiding Vlaanderen, waar je zoveel verschillende bieren en jenevers kunt verkrijgen. Er zijn maar liefst zestien verschillende bieren op tap, van de allemansvriend Jupiler tot het zwaardere werk van Sint-Bernardus, het enige trappistenwitbier ter wereld van La Trappe, Liefmans Goudenband en de heerlijke IPA van de Amsterdamse brouwerij ‘t IJ.

Beershop & Stadsbrouwerij 't Koelschip Oostende

Beershop 't Koelschip is the place to be voor bierliefhebbers! De shop heeft op dit moment zo'n 900 Belgische artisanale bieren op stock. Ze brouwen er zelf hun ‘Tank’-bieren en stellen de installaties ter beschikking van andere brouwers. Bierliefhebbers kunnen er workshops volgen en een eigen creatie op flessen laten trekken.

De Zeegeuzen

Als je zin hebt om samen met je vrienden een uniek brouwsel te gaan drinken in een echte zeemanskroeg, dan is dit het juiste adres!  De specialiteit is, je raadt het nooit, een "Zeegeuze". Het geheime ingrediënt dat dit bier zo speciaal maakt, is tot nu toe nog niet gekend. Wat wel gekend is, is dat het een aanrader is, ook voor niet-bierdrinkers!

Naast de beruchte ‘Zeegeuze’ kan je nog genieten van een grote keuze aan streekbieren.

Brasserie (H)eerlijk

Brasserie (H)eerlijk is voor de bierliefhebber een ware ontdekking. Hier kan je al de verschillende Trappistenbieren proeven. Ook andere speciaalbieren van bijv. Palm Breweries worden hier met liefde voor het bier geserveerd. De heerlijke (bier)gerechten zoals een stoofpotje van in Rodenbach gegaarde varkenswangen of een overheerlijke sabayon met Rochefort zijn een streling voor oog en smaak. Elke maand is er een menu gepaird met gekende en minder gekende bieren.

Lafayette

Mocht Marvin Gaye nog leven, was Lafayette absoluut zijn favoriet café. De musicbar brengt soul en funky muziek tot leven in Oostende. Niet toevallig onder het goedkeurende oog van Marvin himself aan de muur. Geen plek is beter om met een zalig relaxed gevoel te genieten van een heerlijk pintje.

Le Bar du Bassin

Le Bar du Bassin is een moderne en gezellige zaak op de Visserskaai. Hier geniet je van heerlijke bieren geselecteerd door Zynthologe Zoé Vanhaecke. Naast een echte bierkenner is ze ook kaasmeester, dus kaasliefhebbers halen hier hun hartje op. Verder kan je hier ook heel wat verschillende wijnen drinken en smullen van heerlijke charcuterieplanken. 

Bier

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen