In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Dit moet je weten voor je bezoek aan Oostende

Kom je binnenkort naar Oostende? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de huidige praktische maatregelen in de stad. Zo kunnen we een veilig bezoek garanderen voor iedereen!

Download een handig plan

 • Alle praktische info voor jouw bezoek aan Oostende
 • Openbare toiletten
 • Fietsverhuur
 • Inspiratie voor wandelingen in het groen

Overzicht parkings

Kom je met de wagen naar Oostende? Check dan op voorhand de parkeermogelijkheden. Zo zijn er een aantal handige en goedkope randparkings vlakbij het centrum.

Openbare toiletten

Oostende zorgt voor een aantal bemande openbare toiletten, die - ook in deze coronatijden - voortdurend ontsmet en gereinigd worden. Naast deze openbare toiletten zijn er ook horecazaken die hun toiletten openstellen voor publiek.

Waar moet ik een mondmasker dragen in Oostende?

In Oostende is het verplicht om een mondmasker te dragen op drukke momenten, waarbij de afstand niet gegarandeerd is. De mondmaskerplicht bij drukte geldt voor iedereen vanaf 13 jaar die zich te voet verplaatst op het openbaar domein. Ook in alle openbare gebouwen, op de markt, in de recyclageparken, in gebedshuizen en op begraafplaatsen is het dragen van een mondmasker verplicht. Kom je om te wandelen? Wandel dan bij voorkeur op het strand i.p.v. op de zeedijk. Daar is ruimte genoeg voor iedereen om op een veilige afstand te wandelen.

Raamverkoop

Tot de heropening van de ReCa wordt in Oostende raamverkoop toegestaan. Dit wil zeggen dat horecazaken een takeaway-punt mogen inrichten in hun zaak voor passanten. Bij bepaalde horecazaken kun je momenteel dus ter plaatse gerechten of dranken afhalen. Let op: er mag geen alcohol verkocht worden (enkel bij vooraf bestelde maaltijdboxen om thuis te nuttigen, die voor 20.00 uur worden afgehaald).

Hotels die maaltijden aanbieden

De restaurants moeten jammergenoeg nog even gesloten te blijven. Toch is een bezoekje aan Oostende de moeite waard! Na een wandeling langs de zee honger gekregen? In deze hotels kan je genieten van een lekkere maaltijd op de kamer.

Hotels die maaltijden aanbieden

De restaurants moeten jammergenoeg nog even gesloten te blijven. Toch is een bezoekje aan Oostende de moeite waard! Na een wandeling langs de zee honger gekregen? In deze hotels kan je genieten van een lekkere maaltijd op de kamer.

Lees meer

Fietsverhuur

Wil je een fiets huren in Oostende? Kijk dan hier waar je terechtkunt!

Fietsverhuur in Oostende

Wil je een fiets huren in Oostende? Kijk dan hier waar je terechtkunt!

Lees meer

Vlot en veilig shoppen


Houd rekening met de volgende richtlijnen als je komt shoppen in Oostende:

 • In Oostende is het verplicht om een mondmasker te dragen op drukke momenten, waarbij de afstand niet gegarandeerd kan worden. 
 • Probeer vlot en efficiënt te winkelen, maar kom enkel als je echt iets nodig hebt.
 • Houd overal voldoende afstand (1,5 meter). Zowel op straat als in de winkels zelf.
 • In de belangrijkste winkel(wandel)straten in Oostende moeten voetgangers rechts aanhouden. Kijk goed naar de borden en de pijlen op de grond om te zien aan welke kant van de weg je mag lopen. Zo vermijden we dat mensen elkaar kruisen.
 • Shopping stewards helpen in de winkelstraten om alles in goede banen te leiden. Volg hun aanwijzingen en tips op, zo houden we het voor iedereen veilig!

#ookditisoostende

Oostende is dé Stad aan Zee, maar wist je dat Oostende nog heel wat meer te bieden heeft?
Laat je verrassen door de groene rand en verborgen plekjes in Oostende.

Ook dit is Oostende

Laat je verrassen door Oostende

Topper

Street Art in Oostende

Ontdek alle werken van Public Art festival The Crystal Ship

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder