U bent hier

Baristas No75

Koffiebar met verrassend uitgebreide lunchkaart. 

KEUKEN

Je zou het misschien niet van een koffiebar verwachten, maar bij Baristas No75 hebben ze ook een uitgebreide lunchkaart met voorgerechten, salades, vlees- en visgerechten en suggesties. En vergeet geen stukje taart of cake voor bij de koffie!

WIJNKAART

Een kleine maar fijne selectie aan wijnen. Voor het aperitief enkele klassiekers, Prosecco en ook Champagne. De ware liefde van Baristas No75 gaat uiteraard uit naar koffie en thee.

INTERIEUR

Bij het binnenwandelen weet je meteen dat je op een hippe en gemoedelijke plek beland bent, zoals we dat wel gewend zijn van koffiebars. Groene tegeltjes tegen de muur, krijtborden, cakes op etagères, lampen met industriële look en verschillende soorten zeteltjes... ook enkele tafeltjes buiten op het kleine terrasje. Een verdieping hoger, in de bistro, is de sfeer wat meer loungy. Ideaal om van een uitgebreide lunch te genieten.

OP HET BORD

Ons oog was meteen gevallen op ‘cicchetti’, dat is een Italiaans antipasti-bordje dat je voor 1 of 2 personen kan bestellen. De keuze lijkt evident, maar ook de garnaalkroketjes als voorgerecht (2 stuks) lonken. We besluiten voor cicchetti voor 1 persoon te gaan, en een portie garnaalkroketjes, en alsnog te delen. Daarbij hoort wel een glaasje Prosecco (Concha d'Oro). Of twee, want ieder krijgt een eigen klein flesje om zijn stijlvolle coupe bij te vullen. De Italiaanse hapjes én garnaalkroketten passen er trouwens perfect bij. Als hoofdgerecht verschijnt er vis en vlees op tafel: aan de ene kant een stevig stuk kabeljauwfilet met een duo van asperges, gepofte kerstomaatjes, krieltjes en wittewijnsaus, aan de andere kant steak tartaar 'Bite the Bulleit' met verse frietjes en mayonaise. 'The Bulleit' is een shotje whisky dat je naar eigen wens onder de steak tartaar kan mengen of zo kan leegdrinken in één slok, stevig! De huiswijnen, een glas Terres de Truffes Blanc bij de vis en Rioja Azabacha Crianza bij het vlees, worden ook gesmaakt. Na een stevige lunch is er geen plaats meer voor een dessertje, maar een koffie mag natuurlijk niet ontbreken: het wordt een roze cappuccino, met bietensap zowaar. Baristas No75 scoort hoog, zeker op vlak van originaliteit!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Contact?
Baristas No75
Christinastraat 75
8400 Oostende
Tel. 059/41.23.72
www.facebook.com/pg/baristasNo75

Type?
Koffiebar en lunchrestaurant

Openingsuren?
Open van dinsdag tot zaterdag van 8.30 - 18.00 uur

Met de wagen?
Indigo Zeeparking (Leopold II-laan, Oostende) bevindt zich op 5 minuten wandelen van het restaurant.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen