In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Brasserie Henry

Van eerder klassieke snacks als croque en pasta over frisse pastasalades tot krokante gebakken kabeljauw met zuiderse puree. Het is goed toeven bij Koning Hendrik.

Keuken

We weten maar al te goed hoe moeilijk het is om aan zee de hele tafel te plezieren. Niet zelden zijn het gezinnen met kinderen, soms ook met grootouders. Dan durven de smaken nogal eens uit elkaar liggen. Brasserie Henry lost dat uitstekend op met enkele zgn. signature dishes als ‘mosselen van de chef met Marsala’ en ‘vol au vent met mousselinesaus en frietjes’, twee gerechten die geselecteerd werden voor de Zeesterre. Kinderen kunnen zich te goed doen aan spaghetti of garnaalkroketjes. Opvallend: de Salade Niçoise komt met verse gegrilde blauwvintonijn!

Dranken

Brasserie Henry maakt indruk met een uitgebreide cocktaillijst en heeft een tiental verschillende gins in huis. De huiswijn in wit is Frans, in rosé en rood Spaans. Wij houden van de wat meer opvallende bieren op de kaart: Omer, Ommegang en het Oostendse bier Poppolou.

Interieur

We komen op een warme zomerdag en vinden een uitnodigend terras met zicht op zee en de trendy beachclubs. Binnen is Brasserie Henry eerder klassiek en rustiek, de sfeer van de betere Parijse brasserie. Het terras oogt modieus en licht, met aan- en aflopende obers die rustig en beheerst hun werk doen.

Op het bord

We willen graag een van de beroemde cocktails proeven en gaan voor de Mexican Mule, met tequila, limoen en tonic. Verrassend, verfrissend, smakend naar meer. Prima aperitief. We zijn helaas geen fan van de paprikacoulis bij de kabeljauw en kiezen voor vlees: gegrilde ‘Duke of Berkshire’ varkenskotelet met picklesbéarnaise en rosti’s (€ 24). De rib wordt uitstekend gegaard op tafel gebracht, nog net een tikje rosé, en de saus is ronduit verrukkelijk. Rosti’s zijn overigens een fijn alternatief voor friet.

Praktisch

Contact? 
Albert I-Promenade 65 bus 22
059/51.87.50
info [at] brasseriehenry.be
www.brasseriehenry.be

Type?
Brasserie met verse pasta's, vis en vleesgerechten. 

Openingsuren? 
Open vanaf 10u30. 
Gesloten op woensdag en donderdag.

Met de wagen? 
Parkeer je auto in de betaalparking van Kursaal Oostende

Met het openbaar vervoer? 
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen