9 redenen om Internationale Fotobiënnale Oostende te bezoeken

De tweede editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende (16 september - 12 november) doorkruist de Stad aan Zee met werk van meer dan dertig toonaangevende fotografen uit binnen- en buitenland. Nog een reden nodig om naar Oostende af te zakken? Hier zijn er negen!

Foto: Mous Lamrabat in Leopoldpark

 1. Bigger, better, more than ever! Dát is de tweede editie van het fotografiefestival in een notendop.
 2. Er staan belachelijk veel straffe fotografen op ‘de affiche’. Nee, echt, mocht de Internationale Fotobiënnale Oostende een muziekfestival zijn, Pukkelpop zou erbij verbleken.
 3. Headliner van dienst is de Amerikaanse topfotograaf Joel-Peter Witkin, van wie een imposante overzichtstentoonstelling te zien is in Fort Napoleon en galerie Papillon.
  JOEL-PETER WITKIN IFO
  © Joel-Peter Witkin
 4. Tweeëndertig fotografen, waaronder twaalf verschillende nationaliteiten, exposeren hun fotografisch werk. Om maar te zeggen: er is werk van wereldtoppers te zien op de biënnale. En vaak nog gratis ook!
 5. De Internationale Fotobiënnale Oostende strekt zich uit over heel de stad en je bent al snel een dag bezig om alles te zien. En onderweg eet je een garnaalkroket natuurlijk. Of twee.
 6. Er staan/hangen foto’s op de meest verrassende locaties – van een militair fort over een Anglicaanse kerk naar het strand. Oké, voor Oostende is die laatste locatie niet zó verrassend, maar geef toe: hoe vaak ben je al kunst tegengekomen, omringd door bruin geblakerde lijven? 
  IFO
 7. Over heel het parcours zijn ruim vijfhonderd foto’s te zien van meer dan dertig fotografen, en er zit ook flink wat jong talent tussen. Kwestie van binnen tien jaar te kunnen zeggen: “Oh, die ken ik al tien jaar!”
 8. In for a walk? Je kan het parcours afstappen met een handig wandelplan dat je langs de drieëntwintig locaties, waaronder galeries, brengt. Het plan kun je vanaf zaterdag 16 september gratis ophalen aan de balie van Toerisme Oostende.
 9. Hebben we al gezegd dat Oostende daarnaast ook bekend staat om haar delicieuze garnaalkroketten?