9 redenen om Internationale Fotobiënnale Oostende te bezoeken

De eerste Internationale Fotobiënnale Oostende (4 september - 24 oktober) doorkruist de Stad aan Zee met werk van dertig toonaangevende fotografen uit binnen- en buitenland. Nog een reden nodig om naar Oostende af te zakken? Hier zijn er negen!

 1. ’t Is de eerste! En wie wil er nu geen #trendsetter zijn?
 2. Er staan belachelijk veel straffe fotografen op ‘de affiche’. Nee, echt, mocht de Internationale Fotobiënnale Oostende een muziekfestival zijn, Pukkelpop zou erbij verbleken.
 3. Headliner van dienst is de Belgische topfotograaf Marc Lagrange, van wie een imposante overzichtstentoonstelling te zien is in Fort Napoleon. Inclusief zijn iconische naaktfoto’s én nooit eerder vertoonde foto’s uit zijn onafgewerkte Afrikareeks.
  Marc Lagrange
 4. Als Marc Lagrange de Nick Cave op de affiche is, dan zijn Filip Dujardin, Charlotte Mano, Ruud van Empel en Aisha Zeijpveld respectievelijk de Radiohead, Lana Del Rey, Kanye West en Billie Eilish. Om maar te zeggen: er is werk van wereldtoppers te zien op de biënnale. En vaak nog gratis ook!
 5. De Internationale Fotobiënnale Oostende strekt zich uit over heel de stad en je bent al snel een dag bezig om alles te zien. En onderweg eet je een garnaalkroket natuurlijk. Of twee.
 6. Er staan/hangen foto’s op de meest verrassende locaties – van een militair fort over een Anglicaanse kerk naar het strand. Oké, voor Oostende is die laatste locatie niet zó verrassend, maar geef toe: hoe vaak ben je al kunst tegengekomen omringd door bruin geblakerde lijven?
   
  Internationale Fotobiennale Oostende
 7. Over heel het parcours zijn ruim vijfhonderd foto’s te zien van dertig fotografen, en er zit ook flink wat jong talent tussen. Kwestie van binnen tien jaar te kunnen zeggen: “Oh, die ken ik al tien jaar!”
 8. Je kan het parcours afstappen met Callboys-acteur Rik Verheye in de oren, die voor de podcast Kijken mag op zijn beurt het parcours heeft afgestapt met klinkende namen als Jeroen Meus en Linde Merckpoel.
   
  Rik Verheye
 9. Hebben we al gezegd dat Oostende daarnaast ook bekend staat om zijn delicieuze garnaalkroketten?
   

Meer weten?

Wil je niets missen van deze editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende?