9 redenen om een bezoek te brengen aan FFO23

Ben je een doorgewinterd cinefiel of wil je na een dagje uitwaaien aan zee een filmpje meepikken? Op Filmfestival Oostende vindt iedereen zijn ding! Hieronder delen we negen redenen waarom een bezoek aan het festival niet in de agenda mag ontbreken eind januari.

1. Sofie Gråbøl van ‘The Killing’ en gevierd actrice Geraldine Chaplin zullen er ook zijn

Actrice Sofie Gråbøl, bekend om haar vertolking als eigenwijze inspecteur Sarah Lund in de iconische misdaadreeks ‘The Killing’, komt op zaterdag 28 januari haar nieuwe film voorstellen! ‘Rose’ werd geregisseerd door Niels Arden Oplev en gaat in avant-première in Oostende. 

Koop tickets

Het indrukwekkende palmares van actrice Geraldine Chaplin, bekend van o.m. 'Doctor Zhivago', 'Nashville' , 'Hable con ella' en 'The Orphanage', kreeg de laatste jaren een Belgisch tintje. Ze komt op 30 januari haar nieuwe film ‘LUKA’ voorstellen samen met regisseur Jessica Woodworth, Jonas Smulders, Samvel Tadevosian en Peter Brosens. Op dinsdag 31 januari wordt ze vereeuwigd met een ster op de zeedijk.

Koop tickets

2. Een uitstap met het hele gezin

FFO is de ideale bestemming voor een winterse gezinsuitstap! Op zondag 29 januari wordt Kinepolis Oostende omgetoverd tot een kinderparadijs met kleurplaten, spelletjes en lekkers. Kinderen kunnen de nieuwste afleveringen van hun favoriete programma’s als ‘Mush-Mush en de zwammetjes’ en ‘Interstellar Ella’ ontdekken en de allerkleinsten zullen genieten van ‘Luce en de rots’, ‘Rintje’ en ‘Meneer Papier’. In de namiddag staat een vertoning van de familiefilm ‘Mini-Zlatan & oom Bestie’ gepland.

Meer weten

3. Breek de week met de Ladies Night

Laat je liever je kroost eens een avondje thuis? Dan is de Ladies Night misschien wel iets voor jou! Gastvrouw Sandra Bekkari en Master Natali Broods gidsen je door een heerlijke filmsoirée met verrassende goodies en leuke winacties. Leg jezelf in de watten met dit deugddoend avondje me-time. Op het filmprogramma staat ‘Emily’ met Emma Mackey (bekend als Maeve in ‘Sex Education’).

Koop tickets

4. De Masterselectie van Natali Broods

Je hebt het vast al gezien: Natali Broods is de Master van FFO23. Ze stelde een eigen filmparcours samen rond het thema ‘Family Dynamics’. De selectie bevat films over familie en de kwetsbaarheden van de onderlinge relaties zoals het iconische ‘Festen’, maar ook het recentere The Killing of a Sacred Deer.

Ontdek haar selectie

5. Het beste van de internationale filmfestivals in Oostende

Om de allerbeste arthousefilms te zien, hoef je helemaal niet naar Venetië, Cannes, Berlijn of Toronto af te zakken. FFO brengt de crème de la crème van de internationale filmfestivals gewoon naar Oostende. Je vindt internationaal gerenommeerde pareltjes als ‘The Whale’, ‘The Woodcutter Story’ en ‘Le bleu du caftan’ terug in de LOOK-, COOP-, en SOON-competities van FFO23.

Best of the Fest

6. Beleef het concert van Ramkot in De Grote Post 

Het concert is gekoppeld aan de driedelige docureeks ‘War Junkies’, die verder gaat dan beelden die we in het nieuws zien en in de coulissen duikt van de oorlogsjournalistiek. Voor de beklijvende docureeks maakte Ramkot de soundtrack. Na de vertoning gaat het trio in concert. Ramkot, dat De Nieuwe Lichting won, ontlokt de ultieme combinatie tussen headbangen en dansen met aanstekelijke en herkenbare nummers.

Koop tickets

7. Zie sterren op de Walk of Fame

Ook deze editie vereeuwigt FFO opnieuw heel wat talent op de zeedijk van Oostende. Tijdens het filmfestival krijgen onder andere Natali Broods, Dominique Deruddere, Thekla Reuten en Geraldine Chaplin een ster op de Oostendse Walk of Fame. De nieuwe sterren worden doorgaans ingehuldigd om 17.00 uur tenzij anders vermeld. 

Meer info

8. Ontdek als eerste het talent van morgen

Ben je het grote publiek graag een stapje voor? Dan is de kortfilmcompetitie iets voor jou! Op zaterdag 28 januari en vrijdag 2 februari  stellen vijf beloftevolle Vlaamse filmmakers hun nieuwste kortfilms voor. Wees de eerste om het werk van deze nieuwe generatie te ontdekken.  

Koop tickets

9. Heel veel films voor heel weinig geld

Heb je wel heel veel goesting om je in onze cinemazalen neer te vleien, maar is de ticketprijs een drempel? Met de festivalpas kan je voor slechts 49 euro heel het festival lang onbeperkt naar de film. Ben je jonger dan 26? Dan kan je al onbeperkt naar de film voor 29 euro. 

Koop een festivalpas