De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt sinds 19/10.

U bent hier

9 redenen om deze winter naar Oostende te komen

Iedereen die van kunst, gezelligheid, shoppen, schaatsen, de Kerstman, cadeautjes en/of lekker eten houdt, is het zichzelf verplicht om deze winter eens naar Oostende af te zakken. We geven alvast enkele redenen waarom een uitstapje naar de Stad aan Zee zeker de moeite zal zijn.

 1. Schaatsen op een vijver

  Met Winter in het Park trekt Oostende opnieuw de kaart van een originele schaatsbeleving. Elke winter wachten schaatsfanaten gespannen af tot de vaart of de vijver voldoende bevroren is voor een schaatsbeurt. In Oostende kan je elke dag schaatsen op de vijver midden in het gezellig ingerichte Leopoldpark. Na het schaatsen kan je nog terecht bij de 50 chalets rond de vijver met typische kerstartikelen. 
 2. Magische Kerstboom

  Op het Wapenplein staat de hele winter de leukste kerstboom van het land. De Magische Kerstboom is een draaimolen, maar vermomd als kerstboom met de grote kerstballen als karretjes. Verrassend, leuk en de perfecte manier om je gezin voor te bereiden op een magische Kerst.
 3. Blijf slapen met een heerlijk Oostende-geschenk

  Na je bezoek aan Oostende kan je thuis blijven nagenieten van de warmte van de Stad aan Zee! Voor wie tussen 27 november en 3 januari een verblijf boekt in Oostende, zal er een winters cadeau klaarliggen op de kamer. Naast een Oostende-gadget en andere leuke goodies vind je er ook tickets en voordelen om de winter van Oostende optimaal te beleven. Boeken voor dit arrangement kan binnenkort.
 4. Oostende heeft de mooiste cadeautjes

  Bij meer dan 80 handelaars worden de kerstinkopen deze winter in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Bovendien kunnen shoppers in de inpakbar in het Feest-en Cultuurpaleis hun kerstcadeautjes ook gratis laten inpakken. Bovendien steun je daarmee het goede doel!
 5. Hier maak je de mooiste kerstfoto

  Ben jij ook elk jaar op zoek naar een leuk decor voor de perfecte kerstfoto om naar vrienden en familie te sturen? Dit jaar maakt Oostende het je alvast een stuk gemakkelijker want je kunt tussen 27 november en 3 januari terecht in het Huis van de Kerstman op het Wapenplein voor jouw kerstfoto. Er is bovendien een Kerstman aanwezig in het huis in de aanloop naar Kerst!
 6. Een koude duik om het nieuwe jaar fris in te zetten

  Op 2 januari is er opnieuw de Nieuwjaarsduik op het strand van Oostende. Het is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ijsberen die bij de start van het nieuwe jaar een frisse duik willen nemen in de Noordzee, al dan niet getooid in leuke outfits. De warmte moet je op deze dag niet in het water zoeken, maar wel in de uitgelaten sfeer. Tijdens de opwarming gaan de deelnemers meestal goed uit de bol met pompende beats en vrolijke danspasjes. 
 7. Het perfecte cadeau vind je hier, ook op zondag

  Combineer je bezoek aan de stad met een zoektocht naar de ideale geschenken. Het grote voordeel is dat de winkels ook op zon- en feestdagen hun deuren openen! En zoals je al kon lezen, worden die cadeautjes ook nog eens in het leukste cadeaupapier ingepakt bij de winkel zelf of in de gratis inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis.
 8. Kerstverlichting en animatie in de hele stad

  Wie de donkere dagen tijdens de wintermaanden beu wordt, kan vanaf 27 november in Oostende terecht om te genieten van hartverwarmende lichtjes. De ganse stad baadt dan in kerstverlichting en wordt opgefleurd door kerstanimaties in de centrumstraten. Dit jaar worden opnieuw enkele iconische plekken als de Mercator, Kursaal Oostende, het Feest- & Cultuurpaleis en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk bovendien extra uitgelicht.
 9. Een frisse neus opdoen

  Heel wat mensen houden nog meer van de zee en het strand in de winter. Je kunt er immers altijd terecht voor een frisse wandeling en om even helemaal uit te waaien en te genieten van die gezonde zeelucht!
Sapin Magique - Winter in Oostende
Winter in het Park - winter in Oostende

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder