Menu

U bent hier

7 voorstellingen die je moet gezien hebben tijdens Chambres d'O

27/01 & 28/01

Na alle feestgedruis zoeken we binnenkort de knusse sfeer op tijdens het hartverwarmende huiskamerfestival Chambres d'O waarbij tientallen Oostendenaars hun deuren wijd open zetten voor jou!

Tips nodig bij het samenstellen van je programma? Met onderstaande aanraders zit je meteen goed.

1. De mobiele miniatuurvoorstelling One more thing van Benjamin Verdonck

Omdat het theater van Benjamin Verdonck in een koffer past. Omdat een koffer doet dromen van reizen. Omdat deze voorstelling je dat ook laat doen, reizen. Tenminste in je hoofd. Een dikke 15 minuten lang. Omdat deze voorstelling alleen maar bovengehaald wordt op speciale gelegenheden. Chambres d’O is er zo een. Omdat de koffer al vaak naar het buitenland reisde en nu éindelijk in Oostende aanmeert. Omdat Benjamin Verdonck, Benjamin Verdonck is, een van onze meest eigenzinnige kunstenaars.

Meer Info & reserveren

2. GILLE LEERT LEZEN VAN BENJAMIN VERDONCK

Omdat dit net zoals One more thing, letterlijk en figuurlijk een klein pareltje is voor kleine (en grotere mensen). Omdat met weinig woorden, veel touwtjes, twee kleuren, een paar schoenen en een kat zich een weifelend knutselwerkje ontvouwt. Omdat de recensie van de Theaterkrant niet min is: “De setting is intiem, de opstellingen zijn klein, en het duurt nog geen twintig minuten. Maar wat Verdonck weet te geven is niet bescheiden.”

Meer info & reserveren

3. Het huiskamerconcert Cargo door het Zerkalo Quartet

Omdat de soundtrack van Cargo net zoals de film heel sterk is. Omdat ook los van de film deze soundtrack, geschreven door Liesa Van der Aa, diep in je ziel snijdt. Omdat het Zerkalo Quartet op een frisse manier oudere, barokgetinte muziek in dialoog brengt met hedendaags klassieke elementen. Bovendien brengen ze speciaal en alleen maar voor Chambres d’O de soundtrack live. Omdat kippenvel gegarandeerd is en warme kledij daarom aan te raden is.

Meer info & reserveren

4. De voorstelling House (18+) van Lester Arias

Omdat Lester de allures heeft van een popster, de stem en een lichaam dat weifelt tussen Prince en een fabeldier. Omdat hij je meezuigt in een wereld waar realiteit en verbeelding in elkaar opgaan en dat die wereld opeens de jouwe lijkt te zijn. En omdat hij de afgelopen zomer overtuigend de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op TAZ won.

Meer info & reserveren

5. De lezing CRISPR: knippen en plakken in DNA van Hetty Helsmoortel

Omdat CRISPR nu eens niet de titel is van een experimentele voorstelling maar staat voor een baanbrekende techniek om DNA te wijzigen. Omdat wetenschap een plaats verdient op een festival voor schone kunsten. Omdat de techniek kan toegepast worden om kanker en malaria te bestrijden. En vooral omdat Hetty Helsmoortel als geen ander enthousiasmerend kan vertellen over haar onderzoek.

Meer info & reserveren

6. De performance/circusvoorstelling 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 van Camille Paycha

Omdat Camille Paychat je in haar eigen woning uitnodigt. Omdat het nog niet zo vaak gezien is dat circus, fotografie en elektronische muziek samengaan. En omdat het stiekem fijn is om binnen te gluren in de woonruimte van een artiest.

Meer info & reserveren

7. De documentaire Traces, Mathieu Corman, A Platform for Phantoms of the Past.

Omdat journaliste Greet Brauwers een stukje verleden blootlegt dat onterecht in de vergetelheid geraakt is. In haar korte documentaire brengt ze het leven van Mathieu Corman in beeld. Corman was naast stichter van de bekende Corman boekenwinkels ook reiziger, schrijver, verzetsman en een prominent getuige van sleutelmomenten in de 20e eeuw.

Meer info & reserveren

© Iwan Van Vlierberghe

© Benjamin Verdonck

Huiskamerfestival Chambres d'O - praktisch

Wanneer

ZA 27/01 & ZO 28/01

Waar

Verschillende Oostendse huiskamers

Meetingpoint: KAZ (Kunstacademie Aan Zee)
Dokter Verhaeghestraat 7
8400 Oostende

Programma & tickets

www.chambresdohuiskamerfestival.be

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder