U bent hier

7 ongelooflijke dingen die je nog niet wist over Springtij

Nog geen idee wat te doen in de paasvakantie met je kleine monsters? Spring dan een gat in de lucht, uit de band en huizen hoog want twee weken lang kan je in Oostende terecht voor het leukste kindercultuurfestival van het jaar: Springtij! Denk theater, doe-expo’s, creatieve workshops, leuke shows en zoveel meer.

Lobke Gielkens van Leuke Wereld somt alvast 7 ongelooflijke dingen op die je misschien nog niet wist, maar die je zeker moet weten over dit kindercultuurfestival:

1. Kinderen krijgen cultuur met de paplepel in de mond

Springtij werkte een heel leuk aanbod uit voor de allerjongsten van 0 tot 3 jaar. Tijdens 'Voelgewoel' kan je samen met je peuter een schilderij maken van gekleurde rijst, bling-bling bellen blazen met de glitter-bellenblazer of lachen met jezelf in het mini-spiegelpaleis. Leuk om weten: alle kunstwerken zijn eetbaar en/of kidsproof. Ook in 'Specht', de levensgrote klankinstallatie, kunnen baby’s, peuters en volwassenen luisteren, voelen, spelen, hangen, kruipen, rollen, …

2. Springtij maakt de straatkunstenaar in je kinderen wakker

Sinds The Crystal Ship wil Oostende street artists graag steunen en ook kinderen laten kennismaken met de wondere wereld van de straatkunst. Tijdens de workshops 'street-art-painting' of 'The Crystal Ship op doek' van mu-zee-um staat het experiment voorop en kunnen kleine kunstenaars proeven van allerlei street-art technieken. Afhankelijk van het weer doen ze leuke dingen buiten en binnen. Goed om weten, deze workshops zijn zeer populair en beperkt qua plaatsen, dus snel reserveren is de boodschap!

3. Je beleeft The Crystal Ship op een kindvriendelijke manier

Het tweede weekend van april is The Crystal Ship terug in Oostende en zal het aantal werken in de stad de kaap van 50 overschrijden. Dankzij een leuke Kids Guide die kinderen kunnen meenemen tijdens hun tour, kunnen ze bij elk kunstwerk een leuke opdracht uitvoeren zodat ze The Crystal Ship op een kindvriendelijke manier kunnen beleven.

4. Er is Grote Kunst voor Kleine Kenners

In het tot verbeelding sprekende Fort Napoleon kunnen je bengels op speurtocht in de doe-expo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners'. Enkele wereldberoemde schilderijen worden in kindvriendelijke versies in het groot aan de muur gehangen, met het origineel ernaast. Maar één schilderij werd gestolen! Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen ze zich tot een echte speurneus en gaan ze op zoek naar aanwijzingen om het schilderij terug te vinden!

5. Voorlezen aan zee was nog nooit zo leuk

Wil je je dag aan zee starten op een rustige manier? Dan kan je ’s morgens afzakken naar de bibliotheek voor je dagelijkse portie voorleesverhalen. Elke openingsdag wordt er voorgelezen door bibliotheekmedewerkers of vrijwilligers, want er is niks zo gezellig als samen opgaan in een verhaal! Ook in verschillende Oostendse ontmoetingscentra kan je genieten van gratis voorleessessies.

6. Je dicht het gat in de cultuur van je kinderen

In de culturele tempel van Oostende Mu.ZEE kan je met het hele gezin speuren tussen de werken van het museum. Tijdens de paasvakantie kan je je laatste kans grijpen om de top-expo 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' mee te pikken. Vraag naar het kinderparcours 'Het Vlot à la Carte' aan het onthaal en ga van start. Ook de Vakantiewandeling voor gezinnen in Het Vlot en de 'Slow Art Day’ laten je onderdompelen in de wondere wereld van de kunst en cultuur in Mu.ZEE.

7. Nergens anders is het leuker om met je kinderen op café te gaan

In de paasvakantie wordt KAAP | Vrijstaat O. omgedoopt tot een waar Springtijkaffee. Je kunt er even uitrusten met de hele familie en genieten van een drankje met-zicht-op-zee. De bar zit er vol lekkers om te drinken en op vrolijke dagen is er ook taart. Welkom!

Springtij - praktisch

Wanneer

31/03 - 15/04

Waar

Verschillende culturele partners in de stad slaan de handen in elkaar om een leuk kindercultuurprogramma op te stellen.

Programma

Ontdek een overzicht van alle activiteiten op springtij-oostende.be

Andere tips voor de paasvakantie

Grote Kunst voor Kleine Kenners - Doe-expo

Fort Napoleon

28/02/18 tot 16/09/18

Springtij: K3 Show 2018

za 7 apr 2018 tot zo 8 apr 2018

Download gratis #kidsproof city guide

Onze city guide zorgt ervoor dat jullie zich geen seconde vervelen. Proef, geniet, ontdek, lach, shop, laat je verrassen en vooral: laat kinderen even baas zijn! Voor één keer mag het.

Vraag hem nu hieronder aan:

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen