U bent hier

6 zomertentoonstellingen die je moet bezocht hebben

Oostende leeft in de zomer! Ook op cultureel vlak valt er elke dag wat te beleven. Van Ensor tot Spilliaert, van overdekte tentoonstellingen tot openluchtexpo's: er is ongetwijfeld voor elk wat wils.

Street Art in Oostende

Permanente openluchtexpo

Meer dan 50 artiesten creëerden voor The Crystal Ship gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Hun street art werken zijn permanent te bewonderen in Oostende. Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking!

Lees meer

Beaufort 2018 - kunsttriënnale aan zee

30/03 - 30/09

Om de drie jaar brengen nationale en internationale kunstenaars hun werken in de openbare ruimte. Geniet van al dit moois in de natuurlijke biotoop van het kustlandschap in verschillende badsteden.

Lees meer

James Ensor - Dromen van parelmoer

12/05/18 - 16/06/19

Na 10 jaar is de Ensor-verzameling van het KMSKA in Antwerpen weer zichtbaar, niet in Antwerpen, maar in de thuisstad van James Ensor.  De afgelopen jaren werd de Antwerpse Ensor-verzameling tentoongesteld in New York, Chicago, Los Angeles, Tokyo, Bazel, Kopenhagen en Utrecht, en nu in Oostende!

Lees meer

Fusillade Nationale. Léon Spilliaert in dialoog, met U.

10/06 - 14/10

In 'Fusillade Nationale' laat gastcurator Patrick Florizoone zijn associatieve blik los op het oeuvre van Léon Spilliaert. Doorheen verschillende ensembles maken we kennis met de vele thema's die Spilliaert en zijn oeuvre verbinden met Oostende, met tijdgenoten als James Ensor en Hans Arp, maar ook met hedendaagse kunstenaars als John Baldessari en Gerhard Richter. In het tweede deel van de tentoonstelling nodigt de curator u middels een experimentele opstelling uit zelf in dialoog te gaan met Léon Spilliaert en een nieuw beeldverhaal te creëren.

Lees meer

Expo Léon Spilliaert en de verzameling van de Koninklijke Bibliotheek van België

30/06 - 30/09

Deze tentoonstelling toont een overzicht van de prenten en tekeningen uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek, aangevuld met werken uit Mu.ZEE. Van Léon Spilliaert bezit het Prentenkabinet een rijk fonds van tekeningen en prenten uit verschillende periodes van zijn loopbaan.

Lees meer

Un|settled expo

01/07 - 11/11

UN|SETTLED is een totaalproject over hoe het voelt om ontheemd te zijn. In verschillende onderdelen en op allerlei locaties verbeelden en vertellen kunstenaars over het gevoel ontworteld te zijn, om je ergens anders te bevinden dan op de plek die je als ‘thuis’ beschouwt.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen