Menu

U bent hier

6 winterse tentoonstellingen in Oostende

Naast schaatsen en gezellig kerstshoppen zijn er in Oostende ook heel wat andere manieren om je dag in te vullen. De Stad aan Zee heeft talrijke culturele activiteiten de komende periode. Dit gaat van vernieuwende tentoonstellingen in Mu.ZEE tot de Street Art Tour van The Crystal Ship. Liefhebbers van cultuur zullen dus zeker niet op hun honger blijven zitten in Oostende. 

01

Jules Schmalzigaug en het kookboek van het futurisme

Honderd jaar na de dood van de kunstenaar probeert de tentoonstelling Jules Schmalzigaug en het kookboek van het futurisme te achterhalen of deze persoonlijke vorm van futurisme, gekenmerkt door een unieke ritmiek van kleurcombinaties, nog zijn oorspronkelijke panache bezit. Voor de lichamelijke emoties dient u zelf te zorgen. Gelukkig is er kleur genoeg. Kleur én licht: het waren van bij het begin de ijkpunten van Schmalzigaugs korte maar intense carrière.

Lees meer
02

Het Spilliaert Huis - Tentoonstelling 'Vissersvrouwen en baadsters, de koninginnen van Oostende'

Het thema van de 2e tentoonstelling in Het Spilliaert Huis richt zich volledig op Oostende. Naast de zee- en stadszichten die hij zo treffend vertolkte, bleef Léon Spilliaert niet onbewogen voor de mensen die werkten en leefden in deze haven- en badstad. In een 30-tal werken uit privé-verzamelingen, richt curator Anne Adriaens-Pannier een blik op de kranige vissersvrouwen en sportieve baadsters.

Lees meer
03

B.LAST (dubbeltentoonstelling Futurisme - Mu.ZEE)

De tentoonstelling B.LAST brengt een eeuw Belgische abstractie bekeken vanuit de ziel, zonder het kunsthistorische pad te volgen. Het is een passioneel parcours zonder gebondenheid, spelend met een bevrijdende gedachte waarmee de eerste avant-gardegroepen overtuigend het begrip abstractie kneden. De abstractie was in de vorige eeuw tot tweemaal toe de belangrijkste vorm van avant-garde schilderkunst. De hunker naar vernieuwing en de absolute vrijheid diende als leidraad voor 3 generaties abstracte kunst. 

Lees meer
04

Carsten Höller. Videoretrospective with Two Lightmachines.

Videoretrospective with Two Lightmachines is het eerste grote overzicht van het audiovisueel werk van deze kunstenaar. Sinds begin 1990 maakt Carsten Höller experimentele en vaak monumentale installaties. In 1993 zette hij een punt achter zijn carrière als agrarisch entomoloog en werd hij kunstenaar, maar bleef wel geïnteresseerd in het gedrag van insecten en andere levende organismen. Zijn audiovisueel werk focust zich dan ook vaak op natuurwetenschappelijke en sociologische experimenten met dieren en mensen.

Lees meer
05

Street Art in Oostende

In de paasvakantie van 2016 veroverden (inter)nationale street artists Oostende. Tijdens een 2 uur durende wandeling kom je alles te weten over de indrukwekkende werken in het centrum van Oostende. 

Lees meer
06

Ensor en Spilliaert museumvleugel. Twee grootmeesters uit Oostende

Oostende en James Ensor zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  James Ensor hield van zijn Oostende: de stad was zijn muze en inspiratiebron.  Hij hield van de stad met de vele mensen, de onstuimige Noordzee , het carnaval dat jaarlijks de straten kleurde…  Ook de schilder Léon Spilliaert, twintig jaar jonger dan Ensor,  heeft zijn naam aan de Koningin der Badsteden gelinkt.  Zijn nachtelijke zwerftochten doorheen de stad en de lange wandelingen langs het strand zetten hem aan tot het creëren van zijn beste werken: donker  en mysterieus! 

Lees meer

Het winterse wandelplan van Eva Mouton

Kunsttip

Wist je dat Gentse illustratrice Eva Mouton tien etalages en ramen in Oostende beschilderd heeft? Deze locaties vormen samen een mooie wandelroute, een ideale manier om uit te waaien en terwijl te genieten van een speelse openluchttentoonstelling! Het wandelplan en meer informatie vind je hier.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen