Menu

U bent hier

7 tips voor een spetterend Nieuwjaar in Oostende

Het afgelopen jaar adieu zeggen en het nieuwe jaar feestelijk inzetten, dat moet in stijl gebeuren. En welke plek is er beter om dat te doen dan de Stad aan Zee? Elke eindejaarsperiode is het er heerlijk vertoeven. Wij zetten enkele redenen op een rij waarom jij je eindejaar in Oostende moet plannen!

1. Spectaculaire lichtshow

Een feeërieke lichttunnel overkapt de Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire lichtshow op muziek: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur. Met maar liefst 232.500 lichtjes zal je je ogen én oren niet geloven wanneer je deze lichtshow beleeft in Oostende!

2. Schaatsen op de vijver

Beleef een magische eindejaarsperiode op de kerstmarkt van Oostende. Na het grote succes van vorig jaar is Winter in het Park terug! Bij Winter in het Park wordt de gezelligste periode van het jaar, nog intenser beleefd. Met elke dag nieuwe acts en magische momenten is Winter in het Park een plaats om gezellig, samen met vrienden en familie af te tellen tot het nieuwe jaar.

3. Een heerlijk nieuwjaarsdiner

Wat zouden de feestdagen zijn zonder rijkelijke feestdiners? Verschillende Oostendse restaurants bieden op oudejaarsavond een feestelijk menu aan waardoor jouw avond meteen goed wordt ingezet. Lekker en kindvriendelijk of eerder gastronomisch? In Oostende vind je het allemaal.

4. Gezellige sfeer op de Christmas Village

Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Geniet met een glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. Deze kleinere, gezellige kerstmarkt wordt omringd door meer dan 150 verlichte kerstbomen.

5. Nieuwjaarsparties

Wie na het feestmaal nog een stapje in de wereld wil zetten, kan terecht op de verschillende New Year’s Eve-feestjes in de hele stad. In Kursaal Oostende kan je de benen losgooien op NYE Deluxe en in de Langestraat is er een gevarieerd aanbod zijn zodat iedereen de hele nacht de pannen van het dak kan dansen.

6. Eindejaarsvuurwerk

Op maandag 31 december 2018 is er traditiegetrouw het eindejaarsvuurwerk. Niets magischer dan het nieuwe jaar inluiden met een vuurwerkspektakel op het strand!

7. Nieuwjaarsduik

Na het feestgedruis kan je in Oostende altijd bekomen met een frisse duik in de Noordzee. Er vindt immers elk jaar een traditionele Nieuwjaarsduik plaats, dit keer op 5 januari 2019. Verleg je grenzen, trotseer net als duizenden andere ijsberen het ijskoude water van de Noordzee en geniet daarna van een lekker jenevershotje. Je zal het kunnen gebruiken! 

Veilig huiswaarts

Voor je verplaatsing op oudejaarsnacht steekt De Lijn een tandje bij. Maar liefst 350 chauffeurs brengen je naar je feestje en weer naar huis!
Tijdens oudejaarsnacht reis je extra voordelig met een feestbiljet of een voordelig sms-ticket. Heb je al een abonnement? Dan geldt dat natuurlijk ook. Alle normale vervoerbewijzen zijn ook geldig op de feestbussen en trams.

Feestbiljet: zorgeloos feesten!

Voor een 'Feestbiljet' betaal je 3 euro, geldig van 31 december om 18 uur tot ‘s anderendaags 1 januari om middernacht.
Het biljet is geldig op:
  • alle bussen
  • trams
  • speciale feestritten
  • en is te koop in alle Lijnwinkels en op 31 december vanaf 18.00 uur bij de chauffeur. Vanaf dit jaar kun je ook met een sms-ticket betalen op de feestbus- of tram. Sms 'EVENT' naar 4884 en ontvang een sms-ticket op je gsm. 

Neem een taxi!

Een andere optie om veilig thuis te geraken, is een taxi. Voor alle verplaatsingen op Oostends grondgebied geldt bovendien het nachttarief van 10 euro tussen middernacht en 06.00 uur 's morgens.
Er zijn diverse taxidiensten actief in Oostende. Je vindt ze overal in de uitgaansbuurt.

Boek je verblijf en ontvang een geschenk!

Boek hieronder jouw overnachting tussen 30 november en 6 januari en laat je verrassen door een winters cadeau op de kamer:

  • Winterse handschoenen
  • Gratis tickets en unieke kortingen
  • Leuke goodies en verrassingen

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2019-08-22
Bijvoorbeeld: 2019-08-22

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen