Menu

U bent hier

6 tips voor een spetterend Nieuwjaar in Oostende

Het afgelopen jaar adieu zeggen en het nieuwe jaar feestelijk inzetten, dat moet in stijl gebeuren. En welke plek is er beter om dat te doen dan de Stad aan Zee? Elke eindejaarsperiode is het er heerlijk vertoeven. Wij zetten enkele redenen op een rij waarom jij je eindejaar in Oostende moet plannen!

1. Spectaculaire lichtshow

Een feeërieke lichttunnel overkapt de Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire lichtshow op muziek: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur. Met maar liefst 232.500 lichtjes zal je je ogen én oren niet geloven wanneer je deze lichtshow beleeft in Oostende!

2. SCHAATSEN OP DE VIJVER

Beleef een magische eindejaarsperiode op de gloednieuwe kerstmarkt van Oostende. Bij Winter in het Park wordt de gezelligste periode van het jaar, nog intenser beleefd! Met elke dag nieuwe acts en magische momenten is Winter in het Park een plaats om gezellig, samen met vrienden en familie af te tellen tot het nieuwe jaar.

3. EEN HEERLIJK NIEUWJAARSDINER

Wat zouden de feestdagen zijn zonder rijkelijke feestdiners? Verschillende Oostendse restaurants bieden op oudejaarsavond een feestelijk menu aan waardoor jouw avond meteen goed wordt ingezet. Lekker en kindvriendelijk of eerder gastronomisch? In Oostende vind je het allemaal.

 

LEKKER ETEN TIJDENS DE FEESTDAGEN KAN IN DEZE RESTAURANTS

4. NIEUWJAARSPARTIES

Wie na het feestmaal nog een stapje in de wereld wil zetten, kan terecht op de verschillende New Year’s Eve-feestjes in de hele stad. Zowel in de Langestraat, in Kursaal Oostende, in de Wellington Hippodroom, ... is er een gevarieerd aanbod zijn zodat iedereen de hele nacht de pannen van het dak kan dansen.

5. EINDEJAARSVUURWERK

Niets schreeuwt zo oudjaar als vuurwerk, en Oostende gaat er al jarenlang prat op met oudejaarsavond het mooiste vuurwerk van de kust af te steken. Vier op de zeedijk samen met duizenden anderen de traditionele overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van de knallende vuurpijlen, ontkurk die fles champagne en kus je partner het nieuwe jaar in. Niets romantischer dan het lichtspektakel dat weerkaatst in zee… Letterlijk de klap op de vuurpijl van een geslaagd eindejaar. Happy New Year! 

6. NIEUWJAARSDUIK

Na het feestgedruis kan je in Oostende altijd bekomen met een frisse duik in de Noordzee. Er vindt immers elk jaar een traditionele Nieuwjaarsduik plaats, dit keer op 6 januari 2018. Verleg je grenzen, trotseer net als duizenden andere ijsberen het ijskoude water van de Noordzee en geniet daarna van een lekker jenevershotje. Je zal het kunnen gebruiken! 

 

Blijven slapen?

Boek hieronder jouw overnachting tussen 1 december en 7 januari en laat je verrassen door een winters cadeau t.w.v. € 95 op de kamer:

  • Winterse sokken voor warme voeten
  • Gratis tickets en unieke kortingen
  • Leuke goodies en verrassingen

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2017-12-15
Bijvoorbeeld: 2017-12-15

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen