6 redenen om te vergaderen in Oostende

Zon, zee, strand... Dat is Oostende! Maar wist je dat de stad ook een heleboel troeven heeft voor bedrijven die een originele plek zoeken voor meetings, congressen en teambuildings?

Ontdek hier 6 redenen waarom je in Oostende moet zijn voor jullie volgende bedrijfsuitstap!

Weinig tot geen file richting kust

De ochtendspits is tegenwoordig een helse tocht: de wegen naar de grote steden zoals Gent en Brussel zijn volledig verzadigd en elke dag opnieuw is er wel weer file. Richting Oostende daarentegen heb je zelden files. Bovendien zit je heel snel van de autosnelweg in het centrum van de stad.

Zee en strand

De zee en het strand werken ontspannend en inspirerend. Zelfs al kom je naar Oostende voor een meeting of congres, toch heb je altijd wel een beetje vakantiegevoel. Even tussenin een frisse neus ophalen of een wandeling maken op de zeedijk of op het strand, dat is pas ontspannen. Maar evengoed vergaderen met zicht op zee, genieten van een kamer met zicht op zee of verschillende activiteiten op het strand maken van het business-uitje een nog aangenamere ervaring.

Grote congrescentra: Kursaal Oostende en De Grote Post

Weinig congrescentra zijn zo polyvalent als het Kursaal Oostende en De Grote Post. Naast een zeer grote capaciteit in één zaal, hebben beide locaties ook zeer veel verschillende ruimtes, waardoor het opsplitsen van de groep voor diverse workshops en break out rooms geen enkel probleem vormen. 

Originele locaties: Fort Napoleon, Hippodroom, Galerie BeauSite... 

Voor wie op zoek is naar locaties 'buiten het ordinaire', heeft Oostende heel wat speciale alternatieven te bieden. Fort Napoleon kan volledig geprivatiseerd worden voor een familiedag met de ganse firma, maar is eveneens uiterst geschikt voor tal van teambuildingactiviteiten, seminaries, ... Een sterke troef daarbij is het eigentijdse restaurant met een capaciteit tot 80 personen, dat bovendien alle catering voor het ganse evenement op zich kan nemen. Galerie BeauSite is dan weer zeer speciaal door de architecturale structuur en art déco setting met zicht op zee, waar je naast dineren in een gezellig kader ook perfect een receptie, productvoorstelling, persconferentie, etc. kunt organiseren. Ook teambuildings zoals een kook- of schilderworkshop zijn mogelijk. De Wellington Hippodroom tot slot is een fantastische locatie met zicht op de paardenrenbaan waar je een beurs, conferentie, avondfeest en zo veel meer kunt laten plaatsvinden.

Unieke teambuildings: zeilwagenrijden, go-cart, kiting, zeilen

Oostende is naast dé congres- en seminariestad aan zee eveneens dé teambuildingstad aan zee. Het strand en de zee lenen zich er perfect toe om teambuildingactiviteiten te doen die je nergens anders kunt: zoektochten op gocarts, kite-initiaties, zeilwagenrijden, raften op zee, zeilen, met speedboten varen, ...

Grote events & hospitality: FFO, Oostende voor Anker...

Tal van unieke evenementen zorgen ervoor dat je een ideale gelegenheid hebt om je klanten en zakenrelaties in een iets informelere sfeer uit te nodigen. Filmfestival Oostende en Oostende voor Anker bieden alle faciliteiten en mogelijkheden voor een gezellige avond met je contacten, iets wat je relaties zeker kunnen appreciëren. Ook het ganse jaar door zijn er verschillende mogelijkheden om je klanten uit te nodigen in een unieke setting: denk daarbij onder meer aan de VIP-mogelijkheden die voetbalclub KVO en basketbalploeg BCO bieden.

Helemaal overtuigd om met jouw bedrijf een vergadering, congres of teambuilding te organiseren in de Stad aan Zee?

Neem dan contact op met de MICE-afdeling van Toerisme Oostende vzw via meetinoostende.be!