In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

6 redenen om Raversyde te bezoeken

Raversyde biedt je heel wat troeven voor een onvergetelijke dag aan zee. Het is een uniek kruispunt van geschiedenis en natuur. Ontdek hier 6 redenen waarom dit provinciedomein jouw bezoek waard is.

1. De combinatie van erfgoed en natuur

Raversyde biedt je heel wat troeven voor een onvergetelijke dag aan zee. Het is een uniek kruispunt van geschiedenis en natuur. Geschiedenis zit in onze natuur. Je wandelt in de duinen en stapt binnen in twee wereldoorlogen en in de middeleeuwen. Haal een frisse neus op in het Natuurpark.

2. Duik in twee wereldoorlogen 

Duik in WOI en WOII en verken bunkers, geschutstellingen en ondergrondse gangen van de Atlantikwall, één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie uit WOII. Het WOI-gedeelte, Batterij Aachen, werd volledig vernieuwd.

3. Stap binnen in de middeleeuwen

In Anno 1465 ontdek je meer over het verdwenen middeleeuwse vissersdorp Walraversijde. Je maakt kennis met het leven van de bewoners van het dorp en de archeologische vondsten.

4. Een dagje uit 

Raversyde biedt je heel wat troeven voor een gevulde dag. Naast een bezoek aan de Atlantikwall en ANNO 1465, kun je genieten van een middagje zee of flaneren in het natuurpark. 

5. Uitzicht op zee – vlak aan zee en in de duinen

Raversyde is prachtig gelegen aan zee. Het WOI-gedeelte, Batterij Aachen, is gelegen in een glooiend duinenlandschap met zicht op zee. Ook het natuurpark heeft een gevarieerd landschap.

6. Geschikt voor alle leeftijden

De thematiek van de oorlog, de middeleeuwen en natuur spreekt jong en oud aan. Raversyde richt zich ook op families. In Batterij Aachen (WOI) kun je op ontdekkingstocht met het soldaten-zoekboek. Je treedt in de voetsporen van Alfred, een Duits soldaat die leefde in Batterij Aachen. Ook in Batterij Saltzwedel Neu (WOII) kun je op zoektocht en leer je meer over de tweede wereldoorlog. 

Meer over Raversyde

Provinciedomein Raversyde

AANDACHTSPUNT: Provinciedomein Raversyde is gedeeltelijk dicht. De tentoonstellingen in de binnenruimtes blijven gesloten. Het buitengebied blijft wel toegankelijk. ...

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder