In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

6 keer mosselen eten in Oostende

Mosselen eten aan zee is altijd een goed idee. Wij gingen via een bevraging op onze Facebookpagina op zoek naar de beste adresjes om mosselen te eten in Oostende. Ontdek hier de favoriete mosselrestaurants van onze fans.

Kombuis

Goede mosselen zijn vers en van de beste kwaliteit . Veel meer dan knapperige groenten, wat kruiden en een heet vuur hebben deze beestjes niet nodig. “Wij soigneren onze klanten graag met een ruime portie van 1,3 kg.”

Lees meer

De Kleine Garnaal

Wie houdt van klassieke mosselen plant best zo snel mogelijk een tripje richting De Kleine Garnaal. Ook hier verse groeten, goede mosselen en een heel klein beetje geduld vormen al jaren de gouden succesformule. “Veel verser vind je ze niet!”

Lees meer

La Moulinière

Hier worden de mosselen op 40 verschillende manieren bereid, een bezoekje waard voor wie dit lekker gerecht wil herontdekken! 

Lees meer

Ocean

Een vast adres voor al wie verzot is op dagverse mosselen. Hoe je die het beste klaarmaakt? De chef van Ocean verklapt ons zijn truc: “Wij koken op een heet inductiefornuis. Je mosselen zijn immers het lekkerst als ze heel warm en kort klaargemaakt worden.”

Lees meer

Mosselhuis

Het Mosselhuis is een klein no-nonsense eetcafé waar je geniet van mosselen en vis volgens aanvoer. Het donkere, ouderwetse, maar gezellige interieur is de vaste stek van veel Oostendse vissers. Op de kaart vind je mosselen, tong met frietjes, tomaat-garnaal, garnaalkroketten en biefstuk. Alles is dagvers en dus afhankelijk van wat de vissers die nacht aan land brachten.

Lees meer

De Markt

De Markt is een restaurant in het hartje van Oostende. Het is er gezellig zitten, zowel binnen als op het grote zonneterras. Hun vispannetje kreeg ooit een 10/10 score van Luc Bellings en ook de mosselen zijn hier om duimen en vingers bij af te likken. Ze maken ze hier op vier verschillende wijzen, aan jou de keuze!

Lees meer

Vertel het verder

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen