U bent hier

6 keer herfstvakantie in Oostende

Geen idee hoe je die bengels een week kan bezighouden tijdens de herfstvakantie? Trek een weekje naar zee want Oostende heeft meer dan genoeg gepland tijdens deze vakantie. Een vleugje Halloween, maar vooral heel veel magie en sfeer.

01

Er was eens...

28/10 - 02/11

Het Leopoldpark wordt tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot sprookjeswereld vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Je kan er elke dag van 14.00 tot 18.00 uur verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen ontdekken. Een sprookjeswandeling voor de ganse familie. Op dinsdag 31 oktober is er een speciale nocturne tot 20.00 uur.

Lees meer
02

De Spiekpietjes expo: een heel jaar Spiekpietjes

28/10 - 06/12

Elk jaar bij het vallen van de blaadjes trekken de allerkleinste helpertjes van Sinterklaas de wereld rond. Daar zoeken ze uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. De wintermaanden zijn voor Sinterklaas, de Zwarte Pieten en de Spiekpietjes best druk. Maar weten jullie ook wat die Spiekpietjes doen als de verjaardag van de sint voorbij is en alle schoentjes weer in de kast staan?

Lees meer
03

Oktoberfoor

06/10 - 05/11

De Oktoberfoor palmt vier pleinen in: het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en Paulusplein. In totaal zijn er maar liefst 75 attracties. 

Tijdens Halloween zijn er tal van verrassingen te ontdekken.

Lees meer
04

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely Jan Fabre

21/10 - 15/04

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties. Speciaal voor kinderen werd een gezinsparcours uitgewerkt met leuke weetjes en doe-opdrachten. Vraag naar jouw plannetje bij Mu.ZEE of aan de balie bij Toerisme Oostende!

Lees meer
05

Speeldorp herfstvakantie

30/10 - 02/11

Sportcentrum De Spuikom wordt tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot een beestig speeldorp boordevol fun en attracties! Kinderen geboren tussen 2011 en 2014 kunnen zich er gratis uitleven op alle attracties, die onder deskundig toezicht staan. Mama, papa, oma, opa ... kunnen ondertussen genieten van een drankje in de cafetaria naast het speelterrein.

Lees meer
06

De Efteling Sprookjesmusical - De Gelaarsde Kat

03/11

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De Gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De Gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen