In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

5x wandelen in Oostende

Living by the Sea is de lifestyle & travel blog van Heidi. Ze woont al haar hele leven aan de kust en wil er ook nooit meer weg. De nabijheid van de zee heeft een positieve invloed op haar gemoed. Ook op reis hebben plekken aan het water een streepje voor, maar ze houdt er minstens even veel van om in eigen stad op ontdekking te gaan. In Oostende kan je een aantal leuke wandelingen maken, met een handig wandelplannetje of applicatie.

Ontdek hieronder haar tips:

01

Ensorwandeling

Om niet enkel tussen de muren van (twee bijzonder straffe) musea de nauwe band tussen James Ensor en Oostende te ontdekken, is er ook een interactieve wandel-app die vertrekt aan Het James Ensorhuis en je langsheen de favoriete plekken van de kunstenaar in de stad voert. Dankzij een applicatie zal je als gebruiker zélf Ensor kunnen vergezellen op een wandeling door zijn thuisstad. Onderweg vertelt hij niet enkel over zichzelf, maar ook over zijn vrienden en de rijke geschiedenis van Oostende.

Lees meer
02

Wandeling "Petit Nice/Petit Paris"

Deze stadswandeling is 6 km lang en neemt je mee naar op het eerste gezicht minder toeristische plekken, maar met een schat aan geschiedenis. Dat Oostende ooit de titel Koningin der Badsteden kreeg, merk je nog steeds aan gebouwen met een koninklijke geschiedenis: de koninklijke villa, de koninklijke stallingen, … Plekjes om te ontdekken: de twee rozentuinen of de ‘squares’ aan het Prinses Stefanie- en Prinses Clementinaplein.

Lees meer
03

Marvin Gaye Midnight Love Tour

Marvin Gaye kwam op 14 februari 1981 samen met zijn zoontje Bubby per boot in Oostende aan. Dat was het begin van een boeiend verhaal over Oostende, Marvin Gaye en de relatie tussen de twee. Tijdens deze wandeldocumentaire door de stad kom je alles te weten over zijn comeback en hoe de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam.

Lees meer
04

Wandeling "Erfgoed met Smaak"

De Erfgoed met smaak-wandeling is eentje voor de lekkerbekken onder ons. Zoals de titel het al een beetje zegt, wandel je met deze stadswandeling langs erfgoedpareltjes die nu een culinaire functie hebben. Neem zeker ook even de tijd om bij De Grote Post binnen te gaan! Dit oude postgebouw herbergt nu de culturele tempel van Oostende. Bovendien kan je op elk uur van de dag ook terecht in het CultuurCafé. Een koffietje met stijl? Ga dan voor een terrasje op place m’as tu vu – Du Parc op het Marie-Joséplein. Voor 1001 soorten bier is er ‘t Botteltje. Maar op deze wandelkaart ontdek je nog meer topadresjes!

Lees meer
05

The Crystal Ship - Street Art in Oostende

Liefhebbers van street art en public art mogen The Crystal Ship zeker niet missen. Een heleboel enthousiaste bewoners stelden intussen hun gevel ter beschikking. Het resultaat zijn indrukwekkende kunstwerken die over de hele stad opduiken. Artiesten als Axel Void, Guido van Helten en Paola Delfín lieten hun creativiteit los op de gevels, waardoor unieke parels ontstonden in Oostende. De wandeling is 11 km en brengt je langs de werken in het centrum en neemt je zelfs even mee naar Oosteroever. Wil je liever niet wandelen, dan is er ook de fietsroute. Die is 26 km en laat je onder andere genieten van het Groen Lint rond Oostende.

Lees meer

Wil je een overzicht van alle locaties van The Crystal Ship?

  • Gratis handig plan
  • Ontdek alle locaties in Oostende
  • Meer dan 70 interventies in de stad
  • Ga zelf op ontdekking

Alle bovenstaande wandelplannen zijn te verkrijgen bij het toeristisch kantoor van Toerisme Oostende. Je kiest de wandeling die je wil doen en je kan op stap! Je kan op eigen tempo wandelen, stoppen waar je dat wil en, waarom niet, tussendoor nog even een terrasje meepikken.

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen