Mondmaskers in open lucht zijn in Oostende verplicht in de binnenstad. Op de zeedijk en het strand geldt er geen mondmaskerplicht meer. Bekijk hier een handig plannetje.

U bent hier

5x kidsproof in Oostende-Mariakerke

Oostende is natuurlijk niet alleen de gezellige beleving in de winkelstraten of op het strand in de buurt van het Casino. Ben je al in Oostende-Mariakerke geweest? Dat is wellicht de meest kindvriendelijke plek, waar je volop rust vindt en samen met de familie mooie momenten kunt beleven. Vijf zomertips!

1. Rikki-zoektocht

Rikki, het bekende konijntje van de gelijknamige kinderboeken, brengt zijn zomervakantie door in Oostende-Mariakerke. Haal je gratis zoektocht af bij beachbar Marie-K, beachbar Buddha Mar of bij de EHBO-post aan het Strandplein. Wie de zoektocht tot een goed einde brengt, kan een leuke verrassing ophalen bij Marie-K of Toerisme Oostende.

2. Beachbar Marie-K

Dit is zonder meer de meest familievriendelijke beachbar. Ouders kunnen hier in alle rust zitten terwijl hun kinderen in het zand of op het speelplein op het strand ravotten. Ook de strandbibliotheek met leuke kinderboeken van Clavis is geweldig. Mooiste spot om samen van de zonsondergang te genieten, de voeten in het zand.

3. TikTokBooths

Zijn jouw kinderen ook zo’n fan van TikTok? In Oostende-Mariakerke staan twee strandcabines die speciaal ingericht zijn om leuke TikTok-filmpjes in op te nemen. Je vindt ze aan het Strandplein. Kijk op onze TikTok-account @visitoostende voor wat inspiratie.

4. Starterskits strandbloemen

Altijd al een strandbloemenwinkel gewild maar geen idee hoe eraan te beginnen? Bij Beachbar Marie-K en Beachbar Buddha Mar kun je een gratis starterskit afhalen om je te helpen bij het maken van je eerste strandbloem. Geen nood, de instructies zitten in het doosje of kan je hieronder bekijken!

5. Raversyde

Ontdek Provinciedomein Raversyde samen met de kinderen aan de hand van de zoektocht van Vlieg: ‘Het geluid van de Atlantikwall’. Zijn je kinderen ouder dan 12 jaar? Vertrek van hieruit op een kustsafari met de fiets, langs bunkers en natuur.
Nog meer familievriendelijke activiteiten en alle informatie over Raversyde vind je hier.

Download de gratis #kidsproof city guide

Onze #kidsproof city guide zorgt ervoor dat jullie zich geen seconde vervelen. Proef, geniet, ontdek, lach, shop, laat je verrassen en vooral: laat kinderen even baas zijn! Voor één keer mag het.

Vraag hem nu gratis aan:

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder