Menu

U bent hier

5 unieke locaties die je kunt bezoeken tijdens "Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam."

Wat als we een kunstwerk plaatsen in een heel bijzonder decor? Raken mensen dan meer geïntrigeerd? Krijgt het kunstwerk een nieuwe dimensie? Onze internationale kunsttoer “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” loopt alvast langs enkele heel fascinerende locaties.

1. De Europatoren

Wat is de enige plek in Oostende waar je de Europatoren niet kunt zien in de skyline? In de toren zelf natuurlijk! 104 meter hoog dus garantie op een prachtig zicht over Oostende en ver daarbuiten. Als je hier een kunstwerk hangt, is het dan automatisch...hoogstaand? Kom het gerust ontdekken, want ook in de Europatoren stopt “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.”

2. De stallingen van de Wellington Hippodroom

Een paardenrenbaan met koninklijke allures, waar bekend en minder bekend volk verzamelen om het gedaver van de hoeven toe te juichen. Maar Het Vlot neemt je mee naar de stallingen achterin. Een unicum om hier binnen te kunnen en dan nog in combinatie met kunst van de bovenste plank. En neen, moppen met het woord schildersezel mogen niet.  

3. De kelders van de Sint-JOZEFskerk

Meestal beloven kelders van kerken niet veel goeds, maar geen zorgen, hier geen graven en skeletten of Da Vinci-codes. Kunst daarentegen, dat kan je wel vinden in de donkere krochten van onze Sint-Jozefskerk. Schraap je moed bijeen en verdiep je in de bedoelingen van de kunstenaar.

4. Poverello - Dominicanenkerk

Kunst wordt heel vaak gekoppeld aan elitair en net daarom geeft Poverello als decor een extra touch aan het kunstwerk binnen haar muren. In 2004 kreeg vzw Poverello, die zorgt voor de opvang van daklozen, de kerk over van de Dominicanen maar tijdens Het Vlot kan je genieten van de dans tussen architectuur en kunst.

5. De Peperbusse

De Peperbusse valt vooral op door zijn atypische, achthoekige vorm. Vandaar ook de bijnaam, want eigenlijk heet het gebouw de Sint-Pieterstoren. In 1896 brandde de kerk af maar vandaag huist ze een halte van Het Vlot. Kunst waar geen korreltje zout bij hoeft.

PRAKTISCHE INFO:

  • Periode: 21 oktober 2017 > 15 april 2018
  • Centrale locatie & ticketverkoop: Mu.ZEE
  • Prijs: 10 euro (midweek) - 16 euro (weekends en vakantieperiodes)
  • Alle info over de tentoonstelling

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen