Opgelet!

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige bebouwde kom van Oostende. Meer lezen klik hier
Vanaf donderdag 06/08 tot en met zondag 09/08 moet je je aanmelden als je naar het strand wil gaan in één van de drukste zones. Voor meer info, klik hier.
Menu

U bent hier

5 TAZ-tips voor jou

Theater Aan Zee (TAZ), dat is van 31 juli tot en met 10 augustus tien dagen lang genieten van theater, muziek, expo, literatuur, debat, comedy en meer. Elke dag vinden op verschillende locaties in de stad voorstellingen plaats van getalenteerde kunstenaars. Gastcurator Lucas De Man koos voor ‘betrokkenheid’ als het centrale thema van deze editie.

1. The Village

Ontdek een kant van Oostende die je nog niet kent met The Village, een theatrale tentoonstelling van 2,5 kilometer lang op Oosteroever. Een interactieve app neemt je mee op een verrassende belevingstocht langs verhalen, kunstinstallaties en theatrale elementen. Als toeschouwer wordt je voor dilemma’s en keuzes gesteld, terwijl je meegenomen wordt op je eigen tempo doorheen een verhaal over ongelijkheid en empathie. De app stuurt, bevraagt, laat zien en horen. Wie zelf geen smartphone of koptelefoon heeft, kan ter plaatse een toestel lenen.

2. Leopoldpark wordt Familiepark

Van 3 t/m 9 augustus zijn kinderen koning in het Leopoldpark in het centrum van de stad, dat zeven dagen lang omgedoopt wordt tot het Familiepark. Zing er mee met kinderconcerten, geniet van theater op kindermaat of laat je verbazen door talrijke circusacts. Op zaterdag 3 augustus, om 11u, wordt het Familiepark feestelijk geopend in het Kursaal met de voorstelling Vuil! Vuil! Vuil! van Radio Oorwoud. Dit uitbundig orkest brengt liedjes voor wilde modderotters en zingende bonobo’s. Kom verkleed of geschminkt als dier, als hond, aap of zebra … alle dieren welkom!

Elke avond wordt het Familiepark feestelijk afgesloten. Van 17 tot 19u maak je elke dag kennis met een ander cultureel gezicht van Oostende op de Belevingsfeesten. Armeniërs, Syriërs, Gambianen, ... brengen er een huwelijksfeest, babyborrel, verjaardagsfeest uit hun traditie. Vanaf 19u geniet je op Place Musette van Franse chansons, blues, folk of country.

© Ken Aelbrecht

3. Stijn in het hoofd van Hawking

Goed nieuws voor wie geboeid is door de sterren en het heelal: naast een gloednieuwe sterrenwacht in Oostende (Astropolis) kan je ook tijdens TAZ de wondere wereld van de ruimte ontdekken, samen met Stijn Meuris en het Room 13 Orchestra. Op vrijdag 2 augustus duiken ze in het briljante brein van Stephen Hawking om in het Kursaal een verhaal te vertellen vol muziek, animatie, wetenschap en verwondering.

4. Circusvoorstelling Forever Happily...

Het Waalse Collectif Malunés zet tijdens TAZ in het Maria Hendrikapark hun circustent neer, vol prinsessen, heksen en grote boze wolven. In een betoverende fabel vol passie dagen ze, alle clichés voorbij, uit wat je dacht te weten over circus én sprookjes. Hun voorstelling Forever, Happily …is theater, cabaret, dans én circus van de bovenste plank, voor iedereen!

5. Literatuur in KAAP/Vrijstaat O.

Geen betere manier om de zomer te spenderen dan met een goed boek en zicht op zee! TAZ nodigt dit jaar tal van bekende schrijvers, dichters, tekenaars en muzikanten uit om hun licht te schijnen op literatuur, aan de zeedijk in KAAP/Vrijstaat O.

Met Apéro Poëzie begin je om 11u elke ochtend met een verfrissende dosis gedichten. Bekende lezers vertellen er niet alleen over poëzie maar gedichten worden er ook voorgelezen, gezongen én getekend. Onder meer Jan Decleir, Warre Borgmans en Roos Van Acker vertellen over hun liefde voor poëzie. Een genomineerde van de Poëziedebuutprijs Aan Zee leest bovendien voor uit eigen werk.

Naast poëzie komen ook romans uitgebreid aan bod. Voor het programma [NON] Fictie nodigt TAZ zestien experts uit om aan de hand van fictie en non-fictie in dialoog te gaan over wat er in de samenleving leeft. Vier thema’s – gelinkt aan het centrale thema van ‘betrokkenheid’ – worden telkens twee keer besproken, via fictie enerzijds en non-fictie anderzijds, telkens op een andere dag en met andere experts. Onder meer Tom Lanoye, Rob Heirbaut en Jean-Paul Van Bendegem komen op bezoek.

Ook op andere locaties in de stad zijn er nog tal van voorstellingen. Het volledige programma vind je op theateraanzee.be!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen