Menu

U bent hier

5 redenen waarom je naar #MODEinOOSTENDE moet komen

#MODEinOOSTENDE is hét jaarlijkse topmoment om het Oostendse winkelaanbod te leren kennen. Tijdens dit event word je niet zomaar aan je lot overgelaten, maar kan je via een shoppingroute doorheen de stad een selectie van 33 hotspots leren kennen. 

Download hier uw handig plan

 • Handig overzicht van alle winkels
 • Overzicht van alle acties en activaties
 • Tips van Tiany Kiriloff, Vincent Banic & Cesar Cassier
 1. Getipt door ijzersterke ambassadeurs

  Jaarlijks zakken heel wat fashionista’s af naar de Stad aan Zee voor het nodige shoppingplezier. #MODEinOOSTENDE is hét jaarlijkse topmoment om het Oostendse winkelaanbod te leren kennen. Tijdens dit event word je niet zomaar aan je lot overgelaten, maar kan je via een shoppingroute doorheen de stad een selectie van 33 hotspots leren kennen. Die zaken kwamen uiteraard niet zomaar op het programma van deze jubileumeditie terecht. Hiervoor kon Toerisme Oostende een beroep doen op enkele uitmuntende kenners. Belmodo-gezicht Tiany Kiriloff kon hiervoor rekenen op topmodel Cesar Casier en Familie-acteur én model Vincent Banić. Zij verkenden, samen met fashion- & lifestylejournalisten Ingeborg Deleye en Timon Van Mechelen, het uitgebreide Oostendse winkelaanbod en selecteerden de deelnemende zaken.

 2. Uitgebreid aanbod 

  #MODEinOOSTENDE is er voor iedereen. Dat uit zich ook in de selectie van winkels die werd gemaakt door de ambassadeurs. Er werd gekozen voor enkele ketens zoals Veritas en Esprit, maar er zitten ook heel wat kleine, fijne winkels in het programma. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij Eau 23 waar Vicky je met plezier bijstaat voor persoonlijk advies. Tijdens het shoppingweekend komen niet alleen vrouwen aan hun trekken. Met o.a. Louis Gentle Man Shop is er gekozen voor een winkel waar jong én oud bij terecht kan. Bolts is er dan weer voor de gepassioneerde skater en bij KIDZ worden jij en je kinderen met enthousiasme verwelkomd. Niet op zoek naar kleren? Ook dan is #MODEinOOSTENDE er voor jou. Dankzij het complete aanbod kan je ook brillen, lingerie, design en nog veel meer komen shoppen!

 3. Modeshows & fotoshoots

  #MODEinOOSTENDE trekt resoluut de kaart van de volledige shopbeleving. En geen échte fashion experience zonder volwaardige modeshow. Haal zeker het #MODEinOOSTENDE-plannetje bij Toerisme Oostende of bij een van de deelnemende handelszaken om geen enkele modeshow te missen! Op zaterdag kan je de collecties bewonderen bij Dameskledij-el, Lily, Blush, Edouard Couture en Ferm. Op zondag zijn er meerdere modeshows bij Dameskledij-el en een modeshow bij Mademoiselle M. Bij belevingswinkel Bang & Olufsen loopt er doorlopend een presentatie van de exclusieve handgemaakte hoeden van Brigitte Ganne.

 4. Trends ontdekken in een aangenaam kader

  Voor deze jubileumeditie van #MODEinOOSTENDE halen de deelnemende zaken alles uit de kast om de aanwezige shoppers een ultieme shoppingbeleving te bezorgen. Winkelen wordt tijdens dit shoppingweekend naar een higher level getild. Bij alle zaken word je op een ontspannen manier verwelkomd in een mooi kader. Naast de workshops en modeshows die worden georganiseerd, word je in heel wat zaken verwelkomd met hapjes en een lekker glaasje bubbels óf met heerlijke verfrissende ijsjes zoals in Brooklyn. Heel wat deelnemende zaken voorzien tijdens deze editie een mooie korting of organiseren een wedstrijd of tombola waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Tal van locaties verwennen de shoppers bovendien met een leuke attentie of goodiebag. Geen mooier kader dan #MODEinOOSTENDE om de nieuwste trends en de hipste adresjes te ontdekken.

 5. Zelf in actie: workshops & stylingadvies

  Ben je tijdens het shoppen soms onzeker over welke kleuren goed bij je staan of welke stijl goed bij je past? Grijp je kans dan tijdens #MODEinOOSTENDE, want tijdens het shoppingweekend worden tal van workshops en stijladviezen gegeven voor en door fashionistas. Van een goede kleur- en stijlanalyse heb je jaren later nóg genot. Je leert immers je sterke punten extra in de verf zetten en je minder sterke punten subtiel camoufleren. Het behoedt je in de toekomst bovendien voor miskopen. Bij opticien iO Sophie kan je terecht bij een kleurenconsulente en bij tal van andere winkels wordt er persoonlijke styling aangeboden. Bij Dameskledij-el geeft Els Thibau op zaterdag stylingadvies en Conni Kaminski is er op zondag. Even zin in iets helemaal anders? Kies dan voor de workshop Macramé plantenhanger bij Fleur de Lies #Greenlover.

#MODEinOOSTENDE: praktisch

Wanneer
15 & 16/09

Waar
Centrum Oostende

Ambassadeurs
Tiany Kiriloff, César Casier en Vincent Banić

Ontdek de 33 hotspots

Uit tal van inschrijvingen zijn 33 niet te missen hotspots gekozen die passen in het aanbod maar ook evenementieel alles uit de kast halen tijdens het shoppingweekend zelf.  #MODEinOOSTENDE kiest resoluut de kaart van de shoppingbeleving. Alle deelnemende winkels verwennen daarom al hun klanten tijdens dit modieuze weekend. Van een lekker glaasje bubbels, stylingadvies, dj’s, talrijke modeshows, niet te missen kortingen tot leuke goodie bags.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder