U bent hier

5 redenen waarom je Drawing Days Oostende absoluut niet mag missen

Van vrijdag 28 t.e.m. zondag 30 september 2018 wordt de Stad aan Zee dé tekenhoofdstad van België.
Drie dagen lang, op zoveel mogelijk plaatsen, gaan mensen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen. Jong en oud, ervaren of absolute beginner: we roepen iedereen op om mee te doen en Oostende om te toveren tot één groot atelier vol ideeën en spektakel.

WANDEL LANGS BIJZONDERE RAAMTEKENROUTES

Meer dan 80 tekenaars die zich uitleven op de ramen van Oostendse huizen, cafés, restaurants en winkels? Dat is Window Walk! Ontdek prachtige illustraties in de straten van de stad en maak kennis met aanstormend talent en gevestigde waarden. Een ideale manier om de stad al lezend, mijmerend, slenterend en kijkend te ontdekken.
Naast Window Walk kan je ook een uniek poëzieparcours doorheen de stad ontdekken! Adelheid Dhondt en Greet Tanghe gaan aan de slag met woord en beeld, geïnspireerd door de zee en de liefde.

ONTDEK DE TEKENHOOFDSTAD AAN ZEE

Heel wat Drawing Days activiteiten hebben de zee als thema. Op de dijk en zelfs in de duinen ontdek je verrassende tekenactiviteiten. Zo kunnen jonge kunstenaars onder meer vliegende vissen maken met illustrator Korneel Detailleur bij KAAP. 

Je kan tijdens het tekenfestival een uniek Oostends souvenir zeefdrukken met Curieus of de stad op een andere manier leren kennen op de gegidste street art tour van The Crystal ShipKlassen, jeugdbewegingen en gezinnen kunnen dan weer deelnemen aan een heuse stadszoektocht naar het gekke figuurtje Wasco. Deelname is gratis!

BEZOEK OOSTENDS TEKENTALENT

Drawing Days, dat is hét moment om binnen te gluren in de ateliers van Oostendse kunstenaars. Grijp je kans en ga op atelierbezoek bij onder meer Maaike Leyn, Yves Velter, Tiemke Gauderis, Matthieu Lobelle, Jill Vandorpe en Korneel Detailleur.

BELEEF UNIEKE SCHETSMOMENTEN

In CC De Grote Post vergast de alternatieve schetsklas ‘Dr. Sketchy’s Belgium’ je op een glamoureuze schetsavond, helemaal in ‘Love Letters’ thema.  Kom langs en vereeuwig de modellen in een fascinerende setting en dito outfits! Trek je er liever avontuurlijk op uit tijdens een heuse “sketchcrawl”? Samen met de Urban Sketchers ontdek je unieke plekjes in Oostende met je schetsboek in de hand.

PORTRETPRET VOOR JONG EN OUD

Geen Drawing Days zonder portretten maken. In het 360° portrettenkabinet van Mu.ZEE leer je de kneepjes van de kunst. Sta je liever zelf model? Stijn Felix vereeuwigt jouw portret in zijn portrettengalerij in Upstairs hotel. Je kan zelfs dieren portretteren tijdens een boerderijsafari op de kinderboerderij.

Deelnemende restaurants

Nog niet genoeg gekregen van tekenen maar wel al een stevige honger? Bij de deelnemende restaurants krijgen kindjes een Drawing Days placemat met een knipoog naar The Crystal Ship. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten en een eigen muurtekening ontwerpen! 

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder