U bent hier

5 redenen om Oostende voor Anker te bezoeken

Van 10 tot 13 mei vindt een nieuwe editie van Oostende voor Anker plaats, het meest authentieke festival van de Noordzee! Maar waarom moet je het absoluut beleefd hebben?

 1. 100 JAAR HMS VINDICTIVE

  Jaarlijks kiest Oostende voor Anker een thema om tijdens het festival in de schijnwerpers te plaatsen. Voor de 19de editie wordt dit de 100ste verjaardag van de Raid van het Britse marineschip HMS Vindictive op de haven van Oostende. Een van de hoogtepunten wordt de herdenkingsplechtigheid aan de boeg van het schip op de Oostelijke strekdam op 10 mei, dag op dag 100 jaar na de raid. Er worden ook unieke foto’s getoond van de raid en het leven in Oostende tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  Locatie: Venetiaanse Gaanderijen en op de site van Oostende voor Anker

 2. 140 BOTEN
  Iedereen kan van op de Vindictivelaan, de Cruise- of op de Visserskaai de schepen bewonderen of afdalen naar de pontons en de schepen bezoeken. Het is ondermeer uitkijken naar de komst van het Fregat Léopold I, de driemaster Belem, driemaster Shtandart, Gallant, Jantje, Zénobe Gramme en de Nele.
 3. EEN MUZIKAAL SAUSJE
  Muziek kan niet ontbreken op Oostende voor Anker. Belgische, Britse, Franse en Nederlandse groepen vergasten de bezoekers op toepasselijke muziek, zoals folk, rock en shanty. Ze spelen op twee podia op het Sint- Petrus- en -Paulusplein en aan de Captains Place aan de Vindictivelaan. Shanty’s zijn ritmische liederen, destijds door de bemanning gezongen bij het lichten van het anker of het hijsen en strijken van de zeilen.
 4. De inwendige mensch
  Net als de muziek kan je ook proeven van authentiek lekkers. Zo kan je terecht bij de ambachtelijke haringroker René uit Enkhuizen of bij de Oostendse visbakkers voor een ambachtelijk gebakken sliptong. Al dat lekkers doorspoelen doe je met een cocktail in de Sailors Club. Iemand een kist rum in overschot? Ay, capt’n!
  Locatie: Vindictivelaan

 5. DINGEN DOEN EN BELEVEN

  Oostende voor Anker is een belevingsfestival. Zo kun je dagelijks mee op zee met een van de schepen. Last van zeebenen? De stoerste zeelui staan aan wal. De échte zeebonken beklimmen op het Sint-Petrus- en Paulusplein een acht meter hoge mast. Kinderen kunnen terecht bij Horizon Educatief voor kinderanimatie.
  Locatie: Sint-Petrus- en Paulusplein en Vindictivelaan

Oostende voor Anker - Praktisch

DATA

donderdag 10/05 t.e.m. zondag 13/05

LOCATIE

Haven Oostende
Natiënkaai

Parkeren

Parkeren in Oostende

Toegang

Gratis

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen