Menu

U bent hier

5 redenen om naar het North Sea Beer Festival af te zakken

Van vrijdag 24 augustus t.e.m. zondag 26 augustus kan je in het Leopoldpark in Oostende terecht voor de vierde editie van het North Sea Beer Festival. Wij geven je alvast vijf goede redenen voor een bezoek.

 1. Proef exclusief

  Meer dan 30 brouwerijen en bierfirma’s trakteren het publiek op meer dan 200 verschillende bieren. Naast gekende en gesmaakte bieren is het vooral uitkijken en zoeken naar de North Sea Beer Festival Exclusives: de geheime en unieke brouwsels die je niet makkelijk in de supermarktrekken zal vinden.

 2. Vloeibare trip door België bierland

  Bij de kassa ga je om een ‘starterspakket’, voor € 12 ontvang je een festivalbandje, een proefglas en 3 jetons. Extra jetons kosten € 2. Iedere provincie is vertegenwoordigd en je komt er zo in contact met streekbieren uit alle uithoeken van het land. Leuke extra: het proefglas neem je nadien gewoon mee als souvenir.

 3. Drink Oostends

  Oostende wist zich te profileren als een stad voor fijnproevers, en dat is ook aan het lokale bieraanbod te merken. Breng zeker een bezoek aan Brouwerij Strubbe die het Oostends Belegeringsbier Keyte schenkt. Op de kiosk kan je dan weer terecht voor PoppoLou, het huisbier van café Manuscript.

 4. Voor foodies

  NSBF is ook een plaats waar foodies hun hart kunnen ophalen. Aan de verschillende foodtrucks en standen kun je proeven van gerechten die perfect aansluiten bij het gerstenat van jouw keuze. De New York Times tipte het North Sea Beer Festival als ‘Where Foodies should go’ al in 2016 omwille van de grote variëteit aan bier en lekkers.

 5. En muziek!
  Het festival opent op vrijdag om 16.00 uur meteen met een muziekoptreden. Muziek is een essentieel onderdeel van een festival en het gezellige North Sea Beer Festival is daar geen uitzondering op. Er is een volledig muzikaal programma met DJ-sets en live-optredens doorheen het hele weekend.

Praktisch

Wanneer?

vrijdag 24/08 - zondag 26/08

Waar?

Leopoldpark

Toegang?

Gratis

Openbaar vervoer

Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein. Het Leopoldpark bevindt zich op wandelafstand.

Parkeren

Parkeren doe je het best op een van de randparkings net buiten de stad, om drukte te vermijden.
Parkeer je toch liever dichtbij, dan is de betaalparking Zeeparking de beste optie. Het Leopoldpark bevindt zich op 2 min. wandelen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder