U bent hier

5 redenen om naar De Waanzinnige Boomhut expo te komen

Inspiratie nodig voor je volgende trip met kids in Oostende? Zet een bezoekje aan de allereerste expo rond de jeugdboeken van ‘De Waanzinnige Boomhut’ in het Fort Napoleon al maar op jullie bucketlist, want het wordt beslist de moeite…

Lobke Gielkens van Leuke Wereld & Oostende-lover en Kidsentrips-blogger Pieter Hens geven je 5 waanzinnige redenen om te komen:

1. De tentoonstelling is een ideale manier om de boeken van de Waanzinnige Boomhut te leren kennen

Voor zij die nog nooit gehoord hebben van de populaire jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton, is deze expo dé place to be om kennis te maken met de waanzinnige boomhut zoals deze van Andy en Terry. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben. De boeken stimuleren de creativiteit van de kinderen. Alles is werkelijk mogelijk in De Waanzinnige Boomhut. Het is fijn dat Andy en Terry in het boek ook effectief hun boek aan het schrijven zijn. Doordat de auteur en de illustrator de hoofdrol spelen in dit verhaal, heeft het geheel toch een realistisch kantje.

2. Kinderen kunnen tijdens de expo hun eigen waanzinnig verhaal schrijven

Aan de hand van een invulboek gaan ze door de expo. Soms wordt hun creativiteit gestimuleerd, soms moeten ze angsten overwinnen en soms is het gewoon plezier. Verwacht je al maar aan een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden! 

3. Uitdagend doe-parcours

Kinderen worden uitgedaagd aan de hand van opdrachten, de ene opdracht al wat uitbundiger dan de andere. Een ideale mix van amusement en creativiteit. De combinatie van het waanzinnige speelparcours op de benedenverdieping maakt dat de expo inhoudelijk onderbouwd is, maar ook voor puur amusement zorgt. Hoogtepunt van de tentoonstelling? Het beklimmen van de vulkaan zal voor heel wat kinderen een onvergetelijke ervaring zijn. De vulkaan gaat tot de nok van het dak van Fort Napoleon en rookt echt, geweldig toch?

4. De tentoonstelling zet kinderen aan tot lezen

Altijd al willen weten hoe je je kinderen meer kan laten lezen? De expo neemt kinderen mee in de boeken van de boomhut en zal hen ongetwijfeld stimuleren om een boek vast te nemen en te gaan lezen. Dat is de insteek van de verschillende kinderexpo's in Fort Napoleon: boeken tot leven brengen en kinderen aan het lezen krijgen. Het is geen must om de boeken van De Waanzinnige Boomhut gelezen te hebben voor je de expo bezoekt. Heb je ze wel gelezen, dan zal je sommige opdrachten misschien een diepere betekenis kunnen geven. Voor andere kinderen is het dé perfecte introductie in de wereld van De Waanzinnige Boomhut.

5. De expo in combinatie met een dagje Oostende is een ideale familie-uitstap

Deze expo is echt ideaal om samen met mama, papa of oma en opa te bezoeken, want er wordt vaak ingespeeld op de relatie tussen kind en (groot)ouder. Bovendien is het Fort Napoleon een must-visit met de hele familie. Het fort staat midden in de duinen en ligt vlakbij het strand. Dit vraagt dus om het betere loop- en ravotwerk en is pure qualitytime voor iedereen! Neem zeker ook eens de gratis veerboot naar het stadscentrum. Huur daar een stel fietsen en ga met je hele gezin de werken van The Crystal Ship verkennen. Deze grote muurschilderingen inspireren jong en oud. Liever geen fietstrip? Geen probleem, want er is ook een wandelparcours.

Praktisch

De waanzinnige boomhut - de expo

Waar:
Fort Napoleon
Wanneer:
25/02/17 tot 17/04/17

Van 25 februari t.e.m. 17 april 2017 vindt in Fort Napoleon de eerste expo plaats rond De Waanzinnige Boomhut. Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland.

Lees meer

De Waanzinnige Boomhut - boeken

Zijn je kinderen helemaal in de ban van De Waanzinnige Boomhut?
Of wil je je extra goed voorbereiden op deze waanzinnige expo?

Bestel hier dan nu al jouw Waanzinnige Boomhutboek!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen