U bent hier

5 redenen om 'À l'Ostendaise - Kom Proeven!' niet te missen

Tijdens het weekend van 22 en 23 juni wordt Oostende opnieuw een gezellige smeltkroes vol culinaire ontdekkingen. Dit zijn alvast vijf redenen om het festival 'À l’Ostendaise - Kom Proeven!' te degusteren.

  1. 24 keer top

    24 kraampjes met overheerlijke gerechten. Zoveel keer kun je dus Oostends genieten. Allemaal hebben ze een standje waar je voor 6 euro een signatuurgerechtje kunt verkrijgen. Wij kijken nu al uit naar de gyoza met wijting en blini's met zeebarbeel. Om van de pieterman op Siciliaanse wijze nog maar te zwijgen.
  2. Proudly presenting: Dagny Ros Asmundsdottir

    Dagny Ros Asmundsdottir is momenteel te zien in het pogramma "Toasted!" op Njam! Ze wijdt de kijker in in de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland IJsland. Haar focus ligt op gezonde producten die zo natuurlijk mogelijk gebruikt worden. Op 'À l'Ostendaise, Kom Proeven!' komt ze een demo geven op zaterdag.
  3. Zeezicht

    'À l’Ostendaise, Kom Proeven!' moet zowat het enige culinaire weekend in België zijn met absoluut en onbelemmerd zeezicht. Zelfs de grote overkappingen zijn bewust transparant gehouden zodat je vanuit de tent toch nog een weidse blik hebt op zee. Dat verhoogt het culinaire genot. We weten immers allemaal: sfeer en gezelligheid verdienen een dikke tien, ook in Oostende.
  4. Demo's met voor elk wat wils

    Naast Dagny Ros Asmundsdottir staan nog enkele andere toppers op de kalender. Michiel Rabaey, leerkracht in Hotelschool Ter Duinen en deel van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs, geeft een demo op zaterdagnamiddag. Verder gaat Donald Deschagt creatief aan de slag met zeewieren en vertelt David Van Steenkiste, kok aan Hotelschool Spermalie, ons alles over eetbare bloemen en kruiden.
  5. Kies zelf het ruime sop

    Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven! Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet nodig. Zaterdag en zondag van 07.00 tot 17.00 uur. Aanmelden om 06.00 uur, maar reservatie is wel verplicht.

    Niet zo avontuurlijk, maar wel nieuwsgierig? Op zaterdag en zondag kun je ook om 11 uur en om 15 uur een gratis geleide Maritieme Wandeling volgen. Liever zelfstandig op stap? Dan kan je het gratis wandelplan van de Maritieme Wandeling downloaden.

À l'Ostendaise - Kom Proeven!

Wanneer?

Zaterdag 22 juni (11.00 - 21.00 uur)
Zondag 23 juni (11.00 - 19.00 uur)

Waar?

Zeeheldenplein
8400 Oostende

Toegang?

Gratis!

Kostprijs gerechten?

Per gerecht betaal je slechts 6 euro. Zo kun je meerdere gerechtjes proeven en de rijkdom van de Noordzee ontdekken.

Parkeren?

De dichtstbijzijnde parking is Parking Visserskaai. Daar parkeer je trouwens het eerste uur gratis!
Alle info over parkeren in Oostende vind je hier.

Ontdek alle gerechtjes van 'A l'Ostendaise - Kom Proeven!'

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen