Opgelet!

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige bebouwde kom van Oostende. Meer lezen klik hier
Vanaf donderdag 06/08 tot en met woensdag 12/08 moet je je aanmelden als je naar het strand wil gaan in één van de drukste zones. Voor meer info, klik hier.

U bent hier

5 redenen om 'À l'Ostendaise - Kom Proeven!' niet te missen

Tijdens het weekend van 22 en 23 juni wordt Oostende opnieuw een gezellige smeltkroes vol culinaire ontdekkingen. Dit zijn alvast vijf redenen om het festival 'À l’Ostendaise - Kom Proeven!' te degusteren.

 1. 24 keer top

  24 kraampjes met overheerlijke gerechten. Zoveel keer kun je dus Oostends genieten. Allemaal hebben ze een standje waar je voor 6 euro een signatuurgerechtje kunt verkrijgen. Wij kijken nu al uit naar de kefta van Noordzeebarbeel en blini's met zeebarbeel. Om van de pieterman op Siciliaanse wijze nog maar te zwijgen.
 2. Proudly presenting: Sandra Bekkari

  Op 'À l'Ostendaise, Kom Proeven!' komt ze een demo geven op zondag 23/06 om 15.30 uur. Naar goede gewoonte tovert Sandra Bekkari een gezond gerechtje op tafel. Tijdens deze demo toont ze je graag hoe zij smeus van bloemkool met grijze garnalen bereidt.
 3. Zeezicht

  'À l’Ostendaise, Kom Proeven!' moet zowat het enige culinaire weekend in België zijn met absoluut en onbelemmerd zeezicht. Zelfs de grote overkappingen zijn bewust transparant gehouden zodat je vanuit de tent toch nog een weidse blik hebt op zee. Dat verhoogt het culinaire genot. We weten immers allemaal: sfeer en gezelligheid verdienen een dikke tien, ook in Oostende.
 4. Demo's met voor elk wat wils

  Naast Sandra Bekkari staan nog enkele andere toppers op de kalender. Raf De Paepe en Tom de Lombaerde geven op zaterdag twee demo's, waarbij ze onder andere tempura en cevische van wijting zullen bereiden. Verder gaat Donald Deschagt creatief aan de slag met zeewieren en kunnen de allerkleinsten ook zelf aan de slag tijdens een kookworkshop op zondag 23/06 om 13.30 uur met Julienne & Marie. Ontdek het volledige programma van de demo's hier.
 5. Kies zelf het ruime sop

  Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven! Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet nodig. Zaterdag en zondag van 07.00 tot 17.00 uur. Aanmelden om 06.00 uur, maar reservatie is wel verplicht.

  Niet zo avontuurlijk, maar wel nieuwsgierig? Op zaterdag en zondag kun je ook om 11 uur en om 15 uur een gratis geleide Maritieme Wandeling volgen. Liever zelfstandig op stap? Dan kan je het gratis wandelplan van de Maritieme Wandeling downloaden.

À l'Ostendaise - Kom Proeven!

Wanneer?

Zaterdag 22 juni (11.00 - 21.00 uur)
Zondag 23 juni (11.00 - 19.00 uur)

Waar?

Zeeheldenplein
8400 Oostende

Toegang?

Gratis!

Kostprijs gerechten?

Per gerecht betaal je slechts 6 euro. Zo kun je meerdere gerechtjes proeven en de rijkdom van de Noordzee ontdekken.

Parkeren?

De dichtstbijzijnde parking is Parking Visserskaai. Daar parkeer je trouwens het eerste uur gratis!
Alle info over parkeren in Oostende vind je hier.

Ontdek alle gerechtjes van 'À l'Ostendaise - Kom Proeven!'

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen