U bent hier

5 redenen om Flashdance The Musical niet te missen deze zomer

25/07 - 04/08
Kursaal Oostende

Waarom moet je deze musical nu echt gaan bekijken deze zomer? Wij geven 5 heel goede redenen!

1. Nostalgie

Wie de originele film uit 1983 gezien heeft, moet het beamen: ‘Flashdance’ is een romantisch verhaal pur sang. Alex is een jonge vrouw met een uniek dubbelleven waarbij ze overdag werkt als lasser in een staalfabriek en ‘s nachts als danseres in een club. Haar grote droom is toegelaten worden op een prestigieuze balletschool. Met de steun van haar oude balletlerares Hannah werk ze keihard om die droom te verwezenlijken, maar een romance met haar baas Nick brengt haar ambities plots in gevaar.

2. Onsterfelijke muziek

Eigen aan muzikale films als Flashdance zijn de onsterfelijke hits die onlosmakelijk met de film verbonden zijn. Of hoe zou je songs als ‘Flashdance - What a Feeling’ en ‘Maniac’ anders bestempelen? Komt daarbij dat die songs zo aanstekelijk zijn, dat je niet op je stoel kan blijven zitten. En dat hoeft bij Flashdance The Musical ook niet. Dans, leef je uit en laat je volledig gaan: het is allemaal toegestaan!

3. Sexy musical

Flashdance The Musical betekent ook: ‘what you see is what you get’ en in het geval van Flashdance ‘it will get you wet’! Ja, dan hebben we het natuurlijk over de iconische ‘water drop’ scène van Alex. Verder staan er ook zwoele dansscenes, een jaren '80 feeling, drama, romantiek en actie op het programma. En voor de dames zal Ben Adams zeker een lust voor het oog zijn op het podium.

Flashdance is een musical met zo’n vaart, dat je je geen moment verveelt. Daar zorgen niet alleen de acteurs, maar ook de muzikanten voor.  Er is op eender welk moment wel wat te zien op het podium.

4. Vlaamse gastactrice

In Flashdance The Musical zal Ann Van den Broeck het beste van zichzelf geven als Hannah, de mentor van hoofdrolspeelster Alex. Hannah was vroeger een prima ballerina én de balletlerares van Alex. In de musical helpt ze Alex klaar te stomen voor haar grote auditie bij de prestigieuze dansschool Shipley Dance Academy.

5. Een dagje Oostende

Oostende is zo veel meer dan zonnekloppen op het strand. De Venetiaanse Gaanderijen, de Kapellestraat als walhalla voor de shoppers, de talrijke culinaire adresjes, de pier met z’n romantische zonsondergang: het zijn één voor één redenen om deze zomer Oostende én een voorstelling van Flashdance The Musical niet te missen.

Flashdance The Musical - praktisch

Wanneer

24/07 - 05/08
Duur: 2 uur 30 min (incl. 20 min pauze)

Waar

Kursaal Oostende

Tickets

Vanaf € 44
Bestel hier

Openbaar vervoer

Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein. Kursaal Oostende bevindt zich op 2 minuten stappen.

Parkeren

Parkeer in de betaalparking Kursaal 1 of Kursaal 2.

Flashdance The Musical

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen