Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

5 redenen om De Waanzinnige Boomhut te bezoeken

Van 15 februari tot 19 april komt De Waanzinnige Boomhut naar Oostende. In Fort Napoleon kun je je onderdompelen in de waanzinnige wereld van Andy en Terry, want in hun boomhut is alles mogelijk! 

Klim naar boven en zwem met reuzenhaaien, gooi een bal op de bowlingbaan, ontdek een geheim laboratorium en proef de snoepjes uit de snoepjesmachine. Nog niet overtuigd? 

1) De interactieve Doe-Expo

Spannend, spannend en nog eens spannend! De interactieve doe-expo in Fort Napoleon bestaat uit creatieve opdrachten, leuke spelletjes en een uitdagend hindernissenparcours. Hier zul je je niet vervelen! Maak een potlepel, schrijf je eigen verhaal, doe de quiz, zoek een geheime boodschap en help Jill om Andy en Terry te bevrijden uit de gevangenis.

De ware dappere avonturiers kunnen zich wagen aan zwemmen met reuzenhaaien of klauteren over een enge slangenkuil. Durf jij het avontuur aan?

2) Boeken niet gelezen? Niet getreurd!

Heb je de Waanzinnige Boomhut boeken niet gelezen? Niet getreurd!
Ook zonder de boeken kun je Andy en Terry helpen ontsnappen. Deze expo is gebaseerd op het nieuwste 'De Waanzinnige Boomhut'-boek van Andy en Terry.
Ben je benieuwd naar de andere avonturen? Ontdek de volledige reeks in de shop van Fort Napoleon.

3) Een hongertje na het avontuur

Een klein hongertje na het avontuur? Breng een bezoekje aan De Waanzinnige Bar. Hier kan je smullen van lekkere wafels en chocomelk, een waanzinnige kippenburger, en nog veel meer. Nog wat energie over? Spring dan in het waanzinnig ballenbad in de kinderhoek, want plezier kent hier geen eind!

Open tijdens het weekend en op woensdag- en vrijdagnamiddag. Tijdens de vakanties elke dag open.

4) Nog een avontuur?

Zin in nog een avontuur? Vraag jouw deelnameformulier aan bij de balie van Toerisme Oostende of Fort Napoleon en los de 10 opdrachten op tijdens een zoektocht door de stad. Bij elke opdracht krijg je een letter van het codewoord. Ga met dat woord naar de balie van Toerisme Oostende op het Monacoplein en ontvang een leuke verrassing!

5) Waanzinnige locatie!

De Waanzinnige Boomhut ligt ook op een waanzinnige locatie: Fort Napoleon in Oostende. In Fort Napoleon fluisteren de muren. Van oorlogsverhalen tot Oostendse geheimen. Ontdek het gloednieuwe verhalenparcours langs de geschiedenis van het fort, en luister goed!

 

Waar wacht je nog op? Ga snel naar Fort Napoleon, kom naar boven en start jouw avontuur!

Praktisch

De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo

Waar:
Fort Napoleon
Wanneer:
15/02/20 tot 05/07/20

Andy en Terry, de bedenkers van de Waanzinnige-Boomhutboeken, hebben zichzelf weer eens flink in de nesten gewerkt: ze zijn door de Verhaalpolitie opgesloten in de gevangenis! Help jij hun beste vriendin Jill om hen te bevrijden?

Lees meer

Extra

Ook het bereiken van Fort Napoleon kan avontuurlijk, door gebruik te maken van de gratis veerdienst van aan de Visserskaai tot aan het Maritiem Plein. Van daar kun je wandelen naar Fort Napoleon. 

Minder avontuurlijk kan natuurlijk ook, door middel van openbaar vervoer of de auto. Na jouw bezoek aan de Waanzinnige Boomhut-Expo kun je even uitwaaien op het strand, of genieten van de prachtige Street Art in Oostende van The Crystal Ship!

De Waanzinnige Boomhut - boeken

Zijn je kinderen helemaal in de ban van De Waanzinnige Boomhut?
Of wil je je extra goed voorbereiden op deze waanzinnige expo?

Bestel hier dan nu al jouw Waanzinnige Boomhutboek!

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder