Menu

U bent hier

5 redenen om Bal Rat Mort dit jaar niét te missen!

Bal Rat Mort pakt voor de 120ste editie uit met het thema ‘Grease, an evening of 50’s & 60’s fun’. Spring jullie Cadillac in en kom op zaterdag 3 maart feesten tijdens het mooiste themabal van het land!

 1. 120e editie van Bal Rat Mort

  Bal Rat Mort is het beroemdste bal van België met een bijzonder rijke en boeiende geschiedenis, die tot het Parijs van de Belle Epoque teruggaat. Het liefdadigheidsbal werd in Oostende voor het eerst in 1898 georganiseerd. Het bal gaat natuurlijk met zijn tijd mee en werd daarom volledig vernieuwd!
 2. James Ensor
  James Ensor was lid van de Cercle Coecilia en een van de stichtende leden van het bal. Hij behoorde tot de groep Oostendse heren die in 1896 de buurt rond Montmartre op stelten zette. Het gezelschap kwam na de Moulin Rouge onder meer ook nog in de Rat Mort terecht, waar een huispianist en enkele pittige danseressen voor steun en toeverlaat zorgden.
 3. You're the one that I want

  Bal Rat Mort staat deze keer volledig in het teken van de jaren '50 en '60. Het Kursaal wordt ondergedompeld in een ware ‘Grease sfeer’. Waag jullie aan een twist, jive, swing of Boogie Woogie met de beste Rock ‘n Roll dansmuziek met levende jukebox Dj Chris Barrow. De hele avond zijn er live acts en optredens, een fotocorner, een kostuumwedstrijd en een heuse American Diner om een hamburger en milkshake te smullen!
 4. Dresscode verplicht

  Geen bal zonder de juiste outfit! Heren, haal jullie glimmende pak uit de kast of kom lekker rebels in een lederen jasje met een vetkuif. Bakkebaarden zijn een pluspunt. Vergeet ook geen kammetje in jullie binnenzak om jullie haar tijdens het wilde dansen weer in de plooi te leggen. Dames, de oorlog is al een tijdje voorbij, dus toon jullie vormen! Kleurrijke jurkjes met hoge hakken, een strak topje en knalrode lippenstift. Jullie haar kan in een haarband of laat grote krullen leggen.

 5. Inspiratie

  Hebben jullie een beetje hulp nodig? In de Beauty Boudoir kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor een coupe en make-up in thema. Het is bovendien helemaal gratis. Of... laat jullie inspireren door Elvis Presley of Marilyn Monroe, twee stijliconen uit de jaren vijftig! Tip: op Pinterest kunnen jullie nog meer ideetjes opdoen!

Meer info

Bal Rat Mort - Grease

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
za 3 mrt 2018

YOU’RE THE ONE THAT I WANT! Bal Rat Mort pakt voor de 120ste editie uit met het thema ‘Grease, an evening of 50’s & 60’s fun’. Spring jullie Cadillac in en kom op zaterdag 4 maart feesten tijdens het mooiste themabal van het land! Geen bal zonder de juiste outfit! Heren, haal jullie glimmende pak uit de kast of kom lekker rebels in een lederen jasje met een vetkuif. Bakkebaarden zijn een ...

Lees meer

Maak jouw beleving compleet

Een geweldige Bal Rat Mort combineer je best met een nachtje in Oostende. Zo kan je immers optimaal (na)genieten van het feest en de volgende dag helemaal uitgerust ontwaken.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen