U bent hier

5 redenen om Bal Rat Mort dit jaar niét te missen!

Bal Rat Mort pakt voor de 121ste editie uit met het thema ‘Vintage Hollywood, The Red Carpet Edition’. Spring jullie Rolls-Royce Silver Ghost in en kom op zaterdag 2 maart feesten tijdens het mooiste themabal van het land!

 1. 121e editie van Bal Rat Mort

  Bal Rat Mort is het beroemdste bal van België met een bijzonder rijke en boeiende geschiedenis, die tot het Parijs van de Belle Epoque teruggaat. Het liefdadigheidsbal werd in Oostende voor het eerst in 1898 georganiseerd. Het bal gaat natuurlijk met zijn tijd mee en werd daarom volledig vernieuwd!
 2. James Ensor

  James Ensor was lid van de Cercle Coelia en een van de stichtende leden van het bal. Hij behoorde tot de groep Oostendse heren die in 1896 de buurt rond Montmartre op stelten zette. Het gezelschap kwam na de Moulin Rouge onder meer ook nog in de Rat Mort terecht, waar een huispianist en enkele pittige danseressen voor steun en toeverlaat zorgden.
 3. Red carpet & movie stars

  Bal Rat Mort staat volledig in het teken van de jaren ‘50 - ‘60. Het Kursaal wordt ondergedompeld in een ware ‘Hollywoodsfeer’. Waan je een echte Hollywoodster bij het binnenkomen op de rode loper in je meest fantastische outfit. Geniet de hele avond van live acts en optredens, waag je kans in de kostuumwedstrijd en ga als echte ‘Glamour King/Queen’ uit je dak op songs van Frank Sinatra, Elvis Presley, Peggy Lee, …
  Nog op zoek naar de perfecte dansmoves? Bekijk dan zeker dit filmpje.

 4. Dresscode verplicht

  Geen bal zonder de juiste outfit! Heren, haal jullie smoking uit de kast. Een hoge hoed en zwarte leren schoenen mogen hierbij niet ontbreken. Of leen je inspiratie even bij Paul Newman en verschijn strak in het pak op de rode loper. Dames: glitter & glamour is de boodschap! Lange glitterjurken, een bijpassende haarband en knalrode lippenstift. Je accessoires maken of kraken de outfit: lange parelkettingen en armbanden of voor de wat stoerdere actrices een sigarettenhouder à la Audrey Hepburn.

 5. Inspiratie

  Hebben jullie een beetje hulp nodig? In de Beauty Boudoir kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor een coupe en make-up in thema. Het is bovendien helemaal gratis. Of... laat jullie inspireren door James Dean of Marilyn Monroe, twee stijliconen uit de jaren vijftig/zestig! Tip: Op Pinterest kunnen jullie nog meer ideetjes opdoen!

Praktisch

Wanneer?
Zaterdag 02/03 om 20.00 uur

Waar?
Kursaal Oostende

Prijs?
€ 25 (vvk) of € 30 (add)
Bestel je tickets

Maak jouw beleving compleet

Een geweldige Bal Rat Mort combineer je best met een nachtje in Oostende. Zo kan je immers optimaal (na)genieten van het feest en de volgende dag helemaal uitgerust ontwaken.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen