Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

5 redenen om naar de Efteling aan Zee te komen

Op 5 en 6 april 2020 komt de Efteling aan Zee terug naar het Kursaal. Dit jaar zullen er 4 voorstellingen gebracht worden van de familiemusical De Sprookjesboom. Het gaat alweer om een exclusieve samenwerking waarbij Kursaal Oostende opnieuw wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige Eftelingomgeving.

1) Meer dan een musical

De nieuwste Efteling-musical heet ‘De Sprookjesboom’, maar exclusief voor Oostende brengt Kursaal Oostende een stukje Efteling naar de Stad aan Zee. In een sprookjesachtige sfeer zullen er verschillende bewoners uit de Efteling aanwezig zijn. De kindjes kunnen verkleed komen naar het Kursaal en zich laten schminken, luisteren naar verhaaltjes, knutselen of poseren in één van de decors. Selfies met de sprookjesbosbewoners zijn toegestaan, maar richt goed zodat zowel Langnek als Klein Duimpje er op staan!

2) De zee!

Toegegeven, een houthakker en sprookjesbosbewoners aan de zee, het klinkt een beetje tegenstrijdig. Maar ook sprookjesfiguren willen al eens de gezonde zeelucht opsnuiven, toch? Combineer je bezoek aan het Kursaal met een gezonde strandwandeling, een lekkere chocolademelk of een ijsje in één van de vele leuke horecazaken. We waarschuwen je wel om geen appels te aanvaarden van oude vrouwtjes.

3) Voor jong en oud

Papa, mama, opa, oma, grote broer of zus… De Sprookjesboom is voor alle leeftijden vanaf 4 jaar. Bovendien zijn er in totaal vier shows in het begin van de paasvakantie. Het paasverlof goed beginnen is al half gewonnen. Wie weet kom je hier nog de Paashaas tegen in het sprookjesbos. Gekker moet het niet worden.

4) Indrukwekkend theater

Kursaal Oostende bestaat al van in de 19de eeuw en ligt pal in het midden van de Belgische kust. De 2.000 rode zetels in het auditorium zijn niet alleen voor kindjes indrukwekkend, ook de ouderen zullen hun ogen de kost geven. In de gezellige foyer kan je gedurende de hele dag iets drinken of iets kleins eten. Hopelijk is het slechts een ‘hongertje’ en hangen jullie het niet uit zoals Holle Bolle Gijs...

5) Geen wachtrijen

Je spaart al een ritje van een paar uur richting Kaatsheuvel uit, maar je hoeft ook niet te wachten in ellenlange wachtrijen zoals in het pretpark. Je hoeft bovendien niet beteuterd te zijn als je niet groot genoeg bent voor een attractie, want in de rode fauteuils van het Kursaal is iedereen welkom. Kussentjes om wat hoger te zitten kan je vragen aan onze hostessen. Een lange nek hebben is ook een voordeel.

Praktisch

Efteling Aan Zee - De Sprookjesboom - uitgesteld

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
zo 5 apr 2020 tot ma 6 apr 2020

Kursaal Oostende brengt de Efteling terug naar Oostende! Op 5 en 6 april 2020 komt de Efteling aan Zee terug naar het Kursaal. Dit jaar zullen er 4 voorstellingen gebracht worden van de familiemusical De Sprookjesboom. Het gaat alweer om een exclusieve samenwerking waarbij Kursaal Oostende opnieuw wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige Efteling omgeving. De Sprookjesboom Een écht mens in ...

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder