In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

De 5 Oostendse hotspots van Barbara Sarafian

Af en toe ontsnapt een West-Vlaamse klank uit de mond van Barbara Sarafian. De gelauwerde actrice is nochtans een geboren en getogen Gentse, maar voelt zich in Oostende helemaal thuis. Ze cureerde het Filmfestival en doet niets liever dan ronddwalen op het strand. Even de zorgen loslaten in de wind en erna genieten van het uitgebreide culturele aanbod. 

Ik ben nostalgicus en Oostende geeft mij alles.

“Ik ben nostalgicus en Oostende geeft mij alles. Oostende is een beetje van alle kanten. Beetje oud, beetje nieuw. En eigenlijk ga ik vaker naar Oostende in de winter dan in de zomer. Ik kan zo hard genieten van de rust dan. En die winterse gezelligheid. Lange winterwandelingen op het strand, even stoppen bij het graf van Ensor in Mariakerke en erna een koffietje in Brasserie Du Parc."

Dartelt Barbara niet op het strand, dan springt ze graag eens binnen in een van de vijf volgende Oostendse hotspots.

De Oostendse hotspots van Barbara

Brasserie Du Parc

Koffie uit een klassieke cafetière drinken, daar zeg je toch geen nee tegen? Brasserie Du Parc is een ongelofelijk mooie plek en het lijkt wel of de tijd er is blijven stilstaan. Een plek waar echt iedereen binnen komt. Alle leeftijden, toeristen, locals. Altijd aangenaam vertoeven.

Lees meer

Belle Epoque

Dat nostalgische van Oostende spreekt me wel aan. Neem nu de Belle epoque-wijk. Je vindt er prachtige huizen, die de grandeur en het majestueuze van Oostende toentertijd tonen. Een schone wandeling.

Lees meer

Filmfestival Oostende 2021

Uiteraard kan deze niet ontbreken. Vanaf volgend jaar vindt Filmfestival Oostende plaats in de winter, dus ik zal zeker van de partij zijn. En wie niet kan wachten, kan deze zomer al de nieuwe expo Het wonder is geschied! over 20 jaar Vlaamse filmin Fort Napoleon gaan bezoeken.

Lees meer

KAAP | Oostende

Gent in Oostende! KAAP, vroeger bekend als Vrijstaat O., straalt dat rebelse en alternatieve van Gent uit. Gemoedelijk en gezellig, ideaal om er een glas te gaan drinken of een lezing bij te wonen.

Lees meer

Bistroom De Baron

Voorlopig nog niet bekend bij het grote publiek maar in De Baron in Mariakerke kan je legendarische spaghetti eten. Je zegt met hoeveel personen je bent en ze zetten een kom spaghetti op tafel. Heel sympathieke mensen ook achter de toog. 

Lees meer

Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs zoals onder meer actrice Barbara Sarafian in de stijlvolle bar ET ALORS. Isolde Lasoen zorgt elke week voor een verrassende muzikale cover.

Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs onder wie Barbara Sarafian en Katja Retsin in de stijlvolle bar Et Alors. Er is elke maandagavond een aflevering te bekijken via de Facebook- en Instagrampagina van Visit Oostende. Je kunt ze hier ook herbekijken!

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder