Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

4x wandelen in Oostende

Living by the Sea is de lifestyle & travel blog van Heidi. Ze woont al haar hele leven aan de kust en wil er ook nooit meer weg. De nabijheid van de zee heeft een positieve invloed op haar gemoed. Ook op reis hebben plekken aan het water een streepje voor, maar ze houdt er minstens even veel van om in eigen stad op ontdekking te gaan. In Oostende kan je een aantal leuke wandelingen maken, met een handig wandelplannetje of applicatie.

Ontdek hieronder haar tips:

01

Wandeling 'De Torres van Oostende'

“Leve de torre van Oostende. J’is geboren in zen emde…” Dit oud Oostends liedje bezingt de Lange Nelle, de oude vuurtoren van Oostende. Deze wandeling neemt je dan ook mee langs de torens die het stadszicht van Oostende vroeger en nu bepaalden. De wandelkaart toont je unieke beelden van hoe het er vroeger uitzag en laat je vergelijken met hoe het er nu is. De wandeling is 4,4 km lang, maar je kunt eventueel uitbreiden door ook op de Westelijke Strekdam te wandelen en/of het overzetbootje te nemen naar Oosteroever. Daar kan je ook rustig wandelen of Fort Napoleon bezoeken.

Lees meer
02

Wandeling "Petit Nice/Petit Paris"

Deze stadswandeling is 6 km lang en neemt je mee naar op het eerste gezicht minder toeristische plekken, maar met een schat aan geschiedenis. Dat Oostende ooit de titel Koningin der Badsteden kreeg, merk je nog steeds aan gebouwen met een koninklijke geschiedenis: de koninklijke villa, de koninklijke stallingen, … Plekjes om te ontdekken: de twee rozentuinen of de ‘squares’ aan het Prinses Stefanie- en Prinses Clementinaplein.

Lees meer
03

Marvin Gaye Midnight Love Tour

Marvin Gaye kwam op 14 februari 1981 samen met zijn zoontje Bubby per boot in Oostende aan. Dat was het begin van een boeiend verhaal over Oostende, Marvin Gaye en de relatie tussen de twee. Tijdens deze wandeldocumentaire door de stad kom je alles te weten over zijn comeback en hoe de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam.

Lees meer
04

The Crystal Ship - Kunstwandeling in de stad

Liefhebbers van street art en public art mogen The Crystal Ship zeker niet missen. Een heleboel enthousiaste bewoners stelden intussen hun gevel ter beschikking. Het resultaat zijn indrukwekkende kunstwerken die over de hele stad opduiken. Artiesten als Axel Void, Guido van Helten en Paola Delfín lieten hun creativiteit los op de gevels, waardoor unieke parels ontstonden in Oostende. De wandeling is 11 km en brengt je langs de werken in het centrum en neemt je zelfs even mee naar Oosteroever. Wil je liever niet wandelen, dan is er ook de fietsroute. Die is 26 km en laat je onder andere genieten van het Groen Lint rond Oostende.

Lees meer

Wil je een overzicht van alle locaties van The Crystal Ship?

  • Gratis handig plan
  • Ontdek alle locaties in Oostende
  • Meer dan 70 interventies in de stad
  • Ga zelf op ontdekking

Alle bovenstaande wandelplannen zijn gratis te verkrijgen (met uitzondering van de Marvin Gaye-wandeling, die is betalend aan 5 euro en wordt best op voorhand gereserveerd) bij het toeristisch kantoor van Toerisme Oostende. Je kiest de wandeling die je wil doen en je kan op stap! Je kan op eigen tempo wandelen, stoppen waar je dat wil en, waarom niet, tussendoor nog even een terrasje meepikken.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen