Menu

U bent hier

4 tips voor het Landjuweelfestival

Van 1 tot 5 november komt het Landjuweelfestival naar Oostende. Naast een selectie van de meest opmerkelijke amateurtheatervoorstellingen van het voorbije seizoen, is het Landjuweelfestival ook een beetje een podium voor lokaal talent, een beetje Open Monumentendag, maar natuurlijk vooral een genot voor wie houdt van theater.

Kwamen zij nog éénmaal weer…

CC De Grote Post, waar de meeste voorstellingen van het festival spelen, heeft samen met OPENDOEK gezorgd voor een creatie die tijdens het Landjuweelfestival voor het eerst wordt vertoond. Theatermaakster Ineke Nijssen ging daarvoor aan de slag met amateurspelers uit Oostende en omgeving. Het resultaat wordt een theaterwandeling doorheen het prachtige gebouw van De Grote Post. Terwijl je allerlei onverwachte hoekjes en kantjes ontdekt van het fascinerende bouwwerk, ontmoet je ook de meest verrassende personages.

Twee (t)huizen, één gids

Wie Oostende echt op een geheel andere manier wil leren kennen, moet op stap met een van de bijzondere gidsen van dit project. In samenwerking met FMDO zijn fiets- en wandeltochten uitgewerkt die tegelijk een vertelling zijn. Nieuwe Belgen die in Oostende zijn aangespoeld, leiden je langs de plekken in Oostende die hun aandacht op de een of andere manier hebben getrokken. En dat zijn niet de voor de hand liggende toeristische sites. Op die verrassende locaties vertelt de gids je verhalen. Over Oostende, over hun vroegere thuisland en over hoe die twee wel, of juist niet, op elkaar lijken.

Words ’n jazz

In het kunstencentrum KAAP | Vrijstaat O. komen slam poetry en jazz samen tijdens het Landjuweelfestival. Er zal zowel muzikaal als tekstueel behoorlijk wat worden geïmproviseerd. Hier moet je je gewoon laten meenemen door de flow van de gedichten en van de muziek die op elkaar inspelen, begeleid door het ruisen van de zee.

De kern van het landjuweel

Het festival biedt nog een boel andere verrassende activiteiten én natuurlijk de hoofdzaak: de Landjuweelselectie zelf. Uit tachtig kandidaturen koos een onafhankelijke selectiecommissie uiteindelijk acht voorstellingen die je tonen wat voor moois het amateurtheater zoal kan bieden.

 

Kortom, het Landjuweelfestival in Oostende wordt een totaalbeleving die je blij gezind en met heel wat verse proviand voor de geest opnieuw het land laat intrekken!

Praktisch

Wanneer?

Van 1 t.e.m. 5 november

Waar?

Verschillende locaties in de stad.
Centrale locatie is CC De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A.

Info en reservatie

landjuweel.opendoek.be

Kwamen zij nog éénmaal weer: foto © Kirby Hallemeesch
Twee huizen, één gids: foto © Sarkis Bagramia
Words ’n jazz: foto © Pieter Clicteur

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen