Menu

U bent hier

4 redenen waarom de tentoonstelling van Carsten Höller een bezoek waard is

Tussen 8 oktober 2016 en 5 februari 2017 strijkt het eerste grote overzicht van het audiovisueel werk van de Belgisch-Duitse kunstenaar Carsten Höller neer in Mu.ZEE. Sinds begin 1990 maakt Höller experimentele en monumentale installaties. Zijn audiovisueel werk focust zich vaak op experimenten met dieren en mensen. Opvallend bij deze installaties zijn de knipperende lichten, het opwekken van kleurrijke gezichtsvelden en het gevoel te hebben in een lift te zitten. Wij geven je 4 redenen waarom je deze expo onder geen beding mag missen.

 1. Eerste tentoonstelling van Höller in eigen land

  Zijn naam doet het niet meteen uitschijnen, maar kunstenaar Carsten Höller is geboren in België. “Carsten Höller. Videoretrospective with Two Lightmachines” is de eerste museale tentoonstelling in zijn geboorteland.

 2. Unieke audiovisuele ervaring

  De tentoonstelling is er een die je niet elke dag te zien krijgt. Naast video’s en films toont de retrospectieve, twee andere, meer sculpturale werken die de illusie creëren van bewegende beelden. Opvallend bij deze installaties zijn de knipperende lichten, het opwekken van kleurrijke gezichtsvelden en het gevoel te hebben in een lift te zitten. Een hip, hedendaags concept.

  Let op: mensen die gevoelig zijn aan flikkerend licht en flashes kunnen de tentoonstelling beter niet bezoeken.

 3. Maak kennis met Congo

  Gedurende de laatste 15 jaar ontwikkelde de kunstenaar een sterke interesse in de Congolese muziekcultuur die de aanleiding werd voor het maken van ‘Fara Fara’ (met Måns Månsson), een film geprojecteerd op twee schermen over een muzikale strijd in de Congolese hoofdstad Kinshasa. ‘Fara Fara’ maakt deel uit van de collectie van Mu.ZEE.
 4. Ensor en Spilliaert zijn er ook

  Met je toegangsticket voor deze tentoonstelling kan je ook genieten van de Ensor- en Spilliaertvleugel in Mu.ZEE. Daar valt ongetwijfeld een heleboel te ontdekken, want enkele werken verlaten de collectie en worden vervangen door nieuwe. Deze vleugel is bovendien enorm kindvriendelijk; een ideale familieuitstap!

TIP: combineer je uitstap naar Mu.ZEE met een heerlijke herfstwandeling in Oostende.

Carsten Höller. Videoretrospective with Two Lightmachines.

Où:
Mu.ZEE
Quand:
08/10 to 05/02

"Carsten Höller. Videoretrospective with Two Lightmachines" est la première grande rétrospective consacrée à l’œuvre audiovisuelle de Carsten Höller. Carsten Höller produit depuis le début des années 1990 des installations expérimentales et souvent monumentales. L’artiste a développé ces dernières 15 années un net intérêt pour la musique congolaise et a notamment produit 'Fara Fara' (avec Måns Månsson), une vidéo projetée sur deux écrans sur une bataille musicale à Kinshasa.

En savoir plus

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen