U bent hier

4 goede redenen om naar Theater aan Zee af te zakken

Theater aan zee (TAZ) maakt na 22 jaar meer dan ooit deel uit van het Oostendse DNA. Ook dit jaar zijn er tussen 25 juli en 4 augustus voorstellingen en optredens die je gewoon niet mag missen. Het programma is uitgebreid, divers en boeiend! Heb je je bezoek aan TAZ nog niet gepland, dan geven we je hier alvast enkele tips!

 1. Openingsdag TAZ#18

  Op 25 juli luidt het startschot van TAZ#18! Om 14.00 uur start een rechtzaak in het Vredegerecht van Oostende. Niemand minder dan de dood zélf wordt er aangeklaagd. De uitspraak vindt plaats op 4 augustus om 11.00 uur: is de dood schuldig of niet? Ondertussen arriveert Rope op het strand van Oostende: een gigantisch blauw touw dat met zichzelf geen weg weet. Bij deze een warme oproep: doe iets met Rope! Elke avond lees je de avonturen in zijn dagboek op de TAZ-website. Om 17.30 uur beginnen de performers van Panic Fear of Standing Still te wandelen op het strand t.h.v. Vayamundo Raversijde , en dat voor maar liefst ruim vier uur! Om 19.00 uur weerklinkt muziek in de straten van Oostende! Dan passeert DANSE MASSACRE, de grote muzikale optocht van The Ostend Street Orkestra. Rond 20.15 uur arriveert de stoet in het Leopoldpark, waar ze hun muzikale roes verderzetten. Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, en Brihang sluiten vanaf 21.30 uur de avond af. Hun eerste dans wordt meteen de openingsdans voor TAZ#18!

 2. Premières

  Op TAZ gaan flink wat voorstellingen in (avant)première, gaande van De Blinden met de fantastische Josse De Pauw en de muziektheatervoorstelling Zeitgeber, tot de schitterende dansvoorstelling The Sea Within van Lisbeth Gruwez en ‘De Zingende Vuurtoren’, een muzikale ode, met Oostends koor, aan het vissersleven. Wie zich volledig wil laten verrassen mag bovendien zeker Waar we ook zijn van Laura van Dolron niet missen. Zij wordt met Steve Aernouts drie dagen op rij ontvoerd naar een speciale plaats in Oostende, waar ze samen in één dag tijd een voorstelling in elkaar zullen boksen.

 3. Familiepark

  De Hopfrog fanfare opent Het Familiepark op zaterdag 28 juli om 11.00 uur. Iedereen welkom! Breng een fluitje of toeter mee en ga op in deze zotte Hopfrog fanfare. Dan volgt een week vol verrassingen, met theater, muziek, workshops, bouwateliers… Gezelschappen als 4Hoog, hetpaleis, Zonzo Compagnie en FroeFroe zakken af naar zee! Het volledige programma kan je bekijken op de website en tijdens TAZ kan je aan de infostand een Parkplan vragen, met alle up-to-date info.
  Het Familiepark, van za 28 juli tot en met vr 3 augustus, van 11.00 tot 19.00 uur. Tickets zijn enkel ter plaatse verkrijgbaar met jetons.

 4. Place Musette

  Net als vorige zomer wordt Café Koer in het Leopoldpark bij valavond omgetoverd tot Place Musette. Een gezellige plek met Franse chansons en een dansvloer. Elke avond nodigen zanger/muzikant Derek en het huisorkest, met o.a. accordeongenie Rony Verbiest, een gastzanger uit op het podium. Enkele gasten: Bruno Deneckere, Kathleen Vandenhoudt, Roland en Antje De Boeck.
  Place Musette, van za 28 juli tot en met vr 3 augustus, gratis toegankelijk.

TAZ#Praktisch

Er zijn dit jaar opnieuw meer dan 160 verschillende voorstellingen op Theater aan Zee. Het loont dus zeker de moeite om ook eens de website te bestuderen. Tickets kunnen gemakkelijk online besteld worden. Tot dan!

Wanneer

25/07 - 04/08

Waar

Leopoldpark
8400 Oostende

Info en tickets

Programma:
www.theateraanzee.be

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder