Menu

U bent hier

14 redenen om deze winter naar Oostende te komen

Iedereen die van kunst, gezelligheid, shoppen, schaatsen, de Kerstman, cadeautjes en/of lekker eten houdt, is het zichzelf verplicht om deze winter eens naar Oostende af te zakken. We geven alvast 14 redenen waarom een uitstapje naar de Stad aan Zee zeker de moeite zal zijn.

 1. Schaatsen op een vijver

  Met Winter in het Park trekt Oostende opnieuw de kaart van een originele schaatsbeleving. Elke winter wachten schaatsfanaten gespannen af tot de vaart of de vijver voldoende bevroren is voor een schaatsbeurt. In Oostende kan je 38 dagen lang schaatsen op de vijver midden in het gezellig ingerichte Leopoldpark. Na het schaatsen kan je nog terecht bij de 50 chalets rond de vijver met typische kerstartikelen. 
 2. Kunst op de meest originele plaatsen tijdens Het Vlot

  Tijdens de tentoonstelling ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.’ worden kunstwerken van 73 kunstenaars getoond op 22 locaties in Oostende. Speciaal voor Het Vlot met curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos werden 52 nieuwe werken gemaakt. Als dat al niet overtuigend genoeg is, moet je weten dat Het Vlot je op de meest originele plaatsen in de stad brengt: van de 22ste verdieping van het Europacentrum – prachtig zicht op de zee gegarandeerd – tot de paardenstallen van de Wellingtonhippodroom.
 3. Spectaculaire lichtshows

  Een lichttunnel in de winkelstraat Adolf Buylstraat is dit jaar één van de blikvangers van Winter in Oostende. Deze tunnel overkoepelt de hele straat over een lengte van 188 meter met een adembenemende hemel van 232.500 lichtjes! Op 15 december geeft de énige echte kerstman uit Lapland het startsein voor de eerste lichtshow. Daarna zijn er dagelijks vier spectaculaire shows te zien: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.
 4. Goodies én Oostende-sokken

  Een bezoekje brengen aan Oostende met unieke Oostende-sokken om je voeten warm te houden? Het kan deze winter in de Stad aan Zee. Voor wie tussen 1 december en 7 januari een verblijf boekt in Oostende, ligt er een winters cadeau klaar op de kamer met een waarde van 95 euro. Naast de Oostende-sokken en andere leuke goodies vind je er ook tickets en voordelen om de winter van Oostende optimaal te beleven.
 5. Oostende heeft de mooiste cadeautjes

  Bij meer dan 80 handelaars worden de kerstinkopen deze winter in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Bovendien kunnen shoppers in de inpakbar in het Feest-en Cultuurpaleis hun kerstcadeautjes ook gratis laten inpakken door inpakspecialisten. Voor de Oostendse winkels worden er inpakworkshops georganiseerd, zodat je in Oostende de mooiste cadeaus van het land koopt.
 6. Het gezelligste kerstdorp

  Het Vissersplein wordt van 21 december tot en met 1 januari opnieuw omgetoverd tot een Christmas Village. Dit gezellig klein kerstdorp wordt bevolkt door Oostendse horecazaken en verenigingen die typische dranken en lekker eten aanbieden in uitgedoste chalets. Het gezelligste plein van Oostende zal baden in de kerstsfeer. Geniet met een glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. Dit jaar ligt de nadruk terug op Gospel.
 7. Alice in Wonderland on Ice

  Kursaal Oostende pakt dit jaar uit met het sprookje Alice in Wonderland tijdens de kerstperiode. De familievoorstelling wordt gebracht op een schaatspiste met de internationale kunstschaatsers. De shows vinden plaats op 27 en 28 december, telkens om 16 uur. Het Kursaal biedt tijdens de eindejaarsperiode nog heel wat optredens, zoals het Belgian National Orchestra tot Dana Winner die op 26 december een kerstshow brengt. Ontdek hun volledige programma hier.
 8. Hier maak je de mooiste kerstfoto (met de echte Kerstman)

  Ben jij ook elk jaar op zoek naar een leuk decor voor de perfecte kerstfoto om naar vrienden en familie te sturen? Dit jaar maakt Oostende het je alvast een stuk gemakkelijker want je kunt tussen 1 december en 7 januari terecht in het Huis van de Kerstman op het Wapenplein voor jouw kerstfoto. Misschien wil je ook gewoon eens de echte Kerstman ontmoeten? Wel, dat kan op 16 en 17 december. Dan reist hij af vanuit Rovaniemi, Lapland om die kerstfoto compleet te maken. Dat weekend zal er ook een echte herder met zijn schapen van de partij zijn op het Wapenplein.
 9. Perfect decor om het oude jaar uit te zwaaien

  Op Oudejaarsavond kan je in Oostende terecht om heel wat lekkers te eten. De avond biedt nog tal van mogelijkheden met het traditionele eindejaarsvuurwerk op de zeedijk, maar ook Kursaal Oostende pakt uit met een onvergetelijke avond tijdens NYE Deluxe. Een ticket geeft toegang tot drie zalen met een eigen muziekstijl. Verder kan je ook op andere plekken in de stad heerlijk feesten.
 10. Een koude duik om het nieuwe jaar fris in te zetten

  Op 6 januari is er opnieuw de Nieuwjaarsduik op het strand van Oostende. Het is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ijsberen die bij de start van het nieuwe jaar een frisse duik willen nemen in de Noordzee, al dan niet getooid in leuke outfits. De warmte moet je op deze dag niet in het water zoeken, maar wel in de uitgelaten sfeer. Tijdens de opwarming gaan de deelnemers meestal goed uit de bol met pompende beats en vrolijke danspasjes. 
 11. Het perfecte cadeau vind je hier, ook op zondag

  Combineer je bezoek aan de stad met een zoektocht naar de ideale geschenken. Voor wie nog inspiratie zoekt om cadeautjes te kopen, is er een inspiratiemagazine met meer dan 100 Oostendse cadeautips. Het grote voordeel is dat de winkels ook op zon- en feestdagen hun deuren openen! En zoals je al kon lezen, worden die cadeautjes ook nog eens in het leukste cadeaupapier ingepakt.
 12. Kerstverlichting en animatie in de hele stad

  Wie de donkere dagen tijdens de wintermaanden beu wordt, kan vanaf 1 december in Oostende terecht om te genieten van hartverwarmende lichtjes. De ganse stad baadt dan in kerstverlichting en wordt opgefleurd door kerstanimaties in de centrumstraten. Dit jaar zijn enkele iconische plekken als de Mercator, Kursaal Oostende, het Feest- & Cultuurpaleis en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk bovendien extra uitgelicht.
 13. Kunst om van te smullen

  Je kunt tijdens de tentoonstelling 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' terecht bij zes Oostendse restaurants om te proeven van Jan Fabre. Niet letterlijk, maar je houdt er nog altijd een uniek souvenir aan over. Tijdens 'Met Kunst aan Tafel' krijg je na je diner bij Mange Tout, Bistro Mathilda, Fort Napoleon, Le Chevalier, Restaurant Marina of Restaurant Vingt-et-un een uniek onderbord mee naar huis, ontworpen door Jan Fabre.
 14. Een frisse neus opdoen

  Heel wat mensen houden nog meer van de zee en het strand in de winter. Je kunt er immers altijd terecht voor een frisse wandeling en om even helemaal uit te waaien en te genieten van die gezonde zeelucht!

Boek je verblijf en ontvang een geschenk!

Boek hieronder jouw overnachting tussen 1 december en 7 januari en laat je verrassen door een winters cadeau t.w.v. € 95 op de kamer:

 • Winterse sokken voor warme voeten
 • Gratis tickets en unieke kortingen
 • Leuke goodies en verrassingen
 • ... 

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2017-12-15
Bijvoorbeeld: 2017-12-15

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen