U bent hier

11 redenen om deze winter naar Oostende te komen

Iedereen die van kunst, gezelligheid, shoppen, schaatsen, de Kerstman, cadeautjes en/of lekker eten houdt, is het zichzelf verplicht om deze winter eens naar Oostende af te zakken. We geven alvast enkele redenen waarom een uitstapje naar de Stad aan Zee zeker de moeite zal zijn.

 1. Schaatsen op een vijver

  Met Winter in het Park trekt Oostende opnieuw de kaart van een originele schaatsbeleving. Elke winter wachten schaatsfanaten gespannen af tot de vaart of de vijver voldoende bevroren is voor een schaatsbeurt. In Oostende kan je 38 dagen lang schaatsen op de vijver midden in het gezellig ingerichte Leopoldpark. Na het schaatsen kan je nog terecht bij de 50 chalets rond de vijver met typische kerstartikelen. 
 2. Spectaculaire lichtshows

  De lichttunnel in de winkelstraat Adolf Buylstraat is dit jaar terug één van de blikvangers van Winter in Oostende. Deze tunnel overkapt de Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire lichtshow op muziek. Dit jaar zal de lichttunnel meer dan ooit stralen dankzij de duizenden led-lichtjes die alle kleuren en vormen aannemen. Tussen 29 november en 5 januari zijn er dagelijks vier spectaculaire shows te zien: om 16.30 uur, 17.30 uur, 18.30 uur en 19.30 uur.
 3. Magische Kerstboom

  Op het Wapenplein staat de hele winter de leukste kerstboom van het land. De Magische Kerstboom is een draaimolen, maar vermomd als kerstboom met de grote kerstballen als karretjes. Verrassend, leuk en de perfecte manier om je gezin voor te bereiden op een magische Kerst.
 4. Goede manieren voor iedereen

  Is jouw zoon, dochter of kleinkind mega-beleefd? Weten ze hoe ze zich moeten gedragen op café of restaurant, bij vriendjes thuis of in de trein? Bewijs het maar! Doe deze spannende zoektocht en ontdek of ze de titel verdienen van ETI-KID: een kind dat best wel veel van etiquette weet. Verwacht je niet aan een belerend verhaal, maar aan een spannende zoektocht vol leuke doe-opdrachten. Download de zoektocht hier.
 5. Goodies én Oostende-dekentje

  Na je bezoek aan Oostende kan je thuis blijven nagenieten van de warmte van de Stad aan Zee! Voor wie tussen 29 november en 5 januari een verblijf boekt in Oostende, zal er een winters cadeau klaarliggen op de kamer. Naast een Oostende-dekentje en andere leuke goodies vind je er ook tickets en voordelen om de winter van Oostende optimaal te beleven. Boeken voor dit arrangement doe je hier!
 6. Oostende heeft de mooiste cadeautjes

  Bij meer dan 80 handelaars worden de kerstinkopen deze winter in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Bovendien kunnen shoppers in de inpakbar in het Feest-en Cultuurpaleis hun kerstcadeautjes ook gratis laten inpakken door inpakspecialisten. Pak je graag zelf je cadeautje in, maar wel fan van ons cadeaupapier? In de pop-up van Winter in het Park kan je zelf aan de slag met ons inpakpapier!
 7. Hier maak je de mooiste kerstfoto

  Ben jij ook elk jaar op zoek naar een leuk decor voor de perfecte kerstfoto om naar vrienden en familie te sturen? Dit jaar maakt Oostende het je alvast een stuk gemakkelijker want je kunt tussen 29 november en 5 januari terecht in het Huis van de Kerstman op het Wapenplein voor jouw kerstfoto. Er is bovendien een Kerstman aanwezig in het huis op 7, 8, 11, 14, 15, 18, 21, 22 en 23 december van 13.30 tot 17.30 uur, op 20 december van 16.00 tot 20.00 uur en op 24 december van 13.30 tot 16.00 uur.
 8. Een koude duik om het nieuwe jaar fris in te zetten

  Op 4 januari is er opnieuw de Nieuwjaarsduik op het strand van Oostende. Het is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ijsberen die bij de start van het nieuwe jaar een frisse duik willen nemen in de Noordzee, al dan niet getooid in leuke outfits. De warmte moet je op deze dag niet in het water zoeken, maar wel in de uitgelaten sfeer. Tijdens de opwarming gaan de deelnemers meestal goed uit de bol met pompende beats en vrolijke danspasjes. 
 9. Het perfecte cadeau vind je hier, ook op zondag

  Combineer je bezoek aan de stad met een zoektocht naar de ideale geschenken. Het grote voordeel is dat de winkels ook op zon- en feestdagen hun deuren openen! En zoals je al kon lezen, worden die cadeautjes ook nog eens in het leukste cadeaupapier ingepakt bij de winkel zelf of in de gratis inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis.
 10. Kerstverlichting en animatie in de hele stad

  Wie de donkere dagen tijdens de wintermaanden beu wordt, kan vanaf 29 november in Oostende terecht om te genieten van hartverwarmende lichtjes. De ganse stad baadt dan in kerstverlichting en wordt opgefleurd door kerstanimaties in de centrumstraten. Dit jaar worden opnieuw enkele iconische plekken als de Mercator, Kursaal Oostende, het Feest- & Cultuurpaleis en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk bovendien extra uitgelicht.
 11. Een frisse neus opdoen

  Heel wat mensen houden nog meer van de zee en het strand in de winter. Je kunt er immers altijd terecht voor een frisse wandeling en om even helemaal uit te waaien en te genieten van die gezonde zeelucht! Ga je graag op stad met een gids om nog meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Oostende? Dan zijn onze gratis geleide wandelingen tijdens de kerstvakantie iets voor jou!
Lichttunnel - Winter in Oostende
Sapin Magique - Winter in Oostende
Winter in het Park - winter in Oostende

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder