In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

10 pastatoppers in Oostende

In 1154 schreef men voor het eerst over pasta, er bestaan ondertussen meer dan 600 soorten en daar zijn meer dan 1300 namen voor. Pasta was de reden voor menig politieke rellen en ondertussen slaagt er nog altijd niemand in om exact de juiste hoeveelheid spaghettidrendels te koken. Italië exporteert per jaar 1,7 miljoen ton pasta en een deel daarvan gaat naar deze uitstekende Oostendse pastarestaurants. Dewelke is jouw favoriet?

Bistroom De Baron

De auteurs van ‘De Mijne Is de Beste’ gingen op zoek naar de beste spaghetti bolognaises van België en die van De Baron stond in dat lijstje. Het grote geheim van uitbaters Dieter en Kelly? De spaghetti klaarmaken zoals ze het thuis zouden doen. En de pasta koken in een wok. De huiselijke sfeer krijg je er zo bij en vanaf twee personen komt de pasta in een pot op tafel. Toch maar iets anders? In De Baron serveren ze maar liefst acht soorten kroketten, naast een uitgebreide bier- en ginkaart.

Lees meer

't Zeezotje

Pasta met prachtig zicht op de haven. Het staat niet op de kaart, maar je krijgt het wel in ‘t Zeezotje. Omsingeld door de street art van The Crystal Ship kan je hier terecht voor een heerlijke pasta frutti di mare of pasta met kreeft. Volgens hun website is ‘t Zeezotje trouwens de enige bistro waar de Italiaanse gerechten correct worden geschreven en geserveerd. Plof je dus neer op het zonneterras en smullen maar.

Lees meer

Bistro Bajatzu

Op Tripadvisor staat de Bajatzu op nummer 2 van alle 358 Oostendse restaurants. Niet slecht toch? Hier komt de Italiaanse keuken dan ook helemaal tot zijn recht. Een hartelijk ontvangst, gezellig interieur en kraakverse producten. Start met de uitgebreide antipasti, aperitiefje erbij en switch dan naar de originele pasta’s. Waarschuwing: grote porties! Wijnliefhebbers gaan hier sowieso hun ding vinden, maar reserveren op voorhand is aangeraden.

Lees meer

't Waterhuis

Lang geleden, in 1632, mocht alleen Guillaume Van Dycke drinkbaar water verkopen aan de stad, de brouwers en de schepen. Jarenlang bleef dat alleenrecht in de familie maar vandaag staat ‘t Waterhuis vooral bekend om zijn uitgebreide keuze pasta’s en bijpassende wijn. Nestel je neer bij de haard of ga aan het raam met zicht op de jachthaven zitten. Naast pasta’s staan ook croques, slaatjes en wokgerechten op de menu.

Lees meer

Sassy's

Vegetariërs met liefde voor de Italiaanse keuken, hier moet je zijn. Sassy’s serveert heerlijke vegetarische op steen gebakken pizza’s en verse pasta’s. En ook aan de veganisten is gedacht. Wat dacht je van pizza met witloof, tofugyros en brie? Of spaghetti met tempehsaus? Wie toch liever een stukje vlees wil, hoeft niet buiten te wachten. Ook dat staat op de kaart, naast enkele smakelijke desserts. Vegan worteltaart, brownie cheesecake, ricotta kwarktaart, krijg je al honger?

Lees meer

Krijg je maar geen genoeg van al die pasta?

In de Marebello geniet je van een uitgebreide Italiaanse kaart, met zicht op zee. In La Piazza kan je dan weer uit meer dan 20 pizza’s kiezen, naast Italiaanse stoofpotjes en pasta. Villa Borghese is lekker knus en gezellig en meteen ook een Italiaanse traiteur. Vlakbij het Duinenkerkje ligt Ensorito, een tof ingerichte ‘trattoria’ en in de Moretti staat vers helemaal centraal. Zelfs het brood wordt nog eigenhandig gebakken. Liever een pasta of pizza thuis in de zetel? Piemonte biedt een heerlijke take-away. Buon appetito!

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder