Lieblingsorte zum Essen und Trinken

“Whiskybar in een prachtige belle epoquewoning. Niet afgeschrikt zijn door het 5 centimeters dikke menu: Michiel en Mireille helpen je graag in je zoektocht!”
“Dit adresje kan niet in mijn tips ontbreken. De zaak van Els en Jeremy is verhuisd en zit nu al even in de Madridstraat. Veel passage dus, om de hoek van de Langestraat. Het (heerlijke) diner durft hier wel eens uitlopen… (dankzij Casimir en zijn schitterende espresso martini).”
“Een klassieker die toch vermeld dient te worden. Over hun lamskroon heb ik zelfs al gedroomd.”
“Wanneer ik met mijn moeder aan zee ben, gaan we altijd naar ’t Teugsje. Hun terras is top gelegen voor de bruin-uurtjes, én je krijgt een Portugese nata en een glaasje advocaat bij je warme drank. Gaan we niet afslaan.”

Lieblingsshops

“Hier vind ik het moeilijk om met lege handen buiten te gaan. Mike heeft een prachtige selectie (Italiaanse) vintage meubels, kleine objecten, kunstwerken, … De uitleg die je bij elk meubel krijgt is op zich al een bezoekje waard.”
“Ben je on the go en heb je een hongertje? Heb je een kater? Of kan je gewoon niet wachten tot het avondeten? Haal een kroketje (of kibbeling!) bij Madam Kroket. Graag gedaan.”
“Jammer genoeg voor mijn portefeuille heeft de Gentse Ida Store er sinds 2020 een zusje bij in de Vlaanderenstraat. Een beetje street, een beetje girlie. Een leuke boetiek met kleurrijke merken zoals Dickie, Lois en Fiorucci.”
“Zo'n leuke boetiek! Ietsje meer upscale, met merken als Ganni, Isabel Marant en Alexander Wang. Ze hebben ook een fantastische selectie juweeltjes!”
“Voor het beste (zuurdesem)brood, rustieke baguettes, koffiekoeken, patisserie, enz. gaan wij altijd naar Bakkerij De Cock. De bakker experimenteert ook al eens graag - ik heb er ooit paarse croissants gekocht.”
“Als je eens naar de andere oever gaat, stel ik voor dat je even passeert bij Deschildre, die lekkere streekproducten aanbieden. Hun rillettes zijn overheerlijk!”

Lieblingsorte auf der Karte

Liste teilen: