Menu

U bent hier

Zomer in Oostende: 7 kindvriendelijke evenementen

Het gat in de cultuur van je kinderen dichten? Daarvoor moet je in Oostende zijn, want ook deze zomer zijn er weer tal van kidsproof events voor kleine én grotere spruiten.

3D WORLD MAGIC & FUN

24/06 - 03/09
Kursaal Oostende

Altijd al eens een grappige familiefoto in een photobooth willen maken? Of dieren tot leven brengen? Wat dacht je van aan tafel op restaurant te zitten en te genieten van een virtuele maaltijd met animatie op en rond je bord? Dan moet je zeker eens naar Yale 3D World Magic & Fun komen, een ‘doe-expo’ waar plezier voor het ganse gezin of tussen vrienden centraal staat! Een tweeledige expo met nieuwe 3D-technologieën en 3D-decors, waarin je als bezoeker kan poseren en foto’s kan nemen van elkaar.

Lees meer

Disney Sand Magic

24/06 - 01/10
Zeeheldenplein

Breng Disney en zand samen en je scoort gegarandeerd bij de allerkleinsten! Disneyland® Paris viert dit jaar zijn 25ste verjaardag op het strand van Oostende. Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand, geïnspireerd op een selectie van bekende attracties van Disneyland® Paris, met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney in de hoofdrollen. Dat spreekt sowieso tot de verbeelding van klein én groot! De 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, maken een beeldengalerij van ruim 10.000 m² met niet minder dan 240 vrachtwagens speciaal aangevoerd zand. Moet er nog zand zijn?

Lees meer

Zoektocht Rikki aan Zee

23/06 - 22/09
Winkelstraten

Rikki is op vakantie in Oostende. Samen met zijn vriendjes gaat hij spelen op het strand. Kan jij zijn vriendjes vinden?

Tijdens de gratis zoektocht "Rikki aan Zee" ga je op zoek naar de vriendjes van Rikki in de etalages van deelnemende kinderwinkels. Haal je zoektocht op bij Toerisme Oostende en krijg een leuke verrassing wanneer je met de juiste antwoorden terugkeert!

Lees meer

Street Art in Oostende

Wil je eens echt aan kunst op kindermaat doen? Plan dan een culturele ontdekkingstocht door Oostende, want ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship de moeite waard! Zeker met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt het de allerleukste wandeling van ’t jaar! Wedden?

Download hier jouw gratis The Crystal Ship Kids Guide

Lees meer

Oostende Koerse 2017

Elke maandag in juli en augustus
Wellington Renbaan

Hup paardje hup! Paarden spreken sowieso tot de verbeelding van kinderen, dus waarom neem je hen niet eens mee naar Oostende Koerse om er een topgezinsdag van te maken met spannende toppaardenrennen? Oostende Koerse, dat is een meeslepende ambiance tijdens de Vlaamse vedetteparade en een spectaculair vuurwerk als afsluiter. De perfecte uitstap naar zee in een sfeer van grandeur en gezelligheid voor jong én oud!

Lees meer

Filmfestival Oostende 2017

08-16/09
Kinepolis Oostende

Van 8 tot en met 16 september kunnen filmfans opnieuw genieten van nationale en internationale premières, de hoogtepunten uit het voorbije jaar Vlaamse film en talent van eigen bodem. Ook voor kinderen zijn enkele parels die hen een onvergetelijke middag in de cinema zullen bezorgen!

Lees meer

MetaRelax® Ostend Night Run

23/09
Start op de Zeedijk aan Kursaal Oostende

Trek die sportschoentjes maar aan, want op zaterdag 23 september kan je deelnemen aan de derde editie van de MetaRelax® Ostend Night Run! De echte loopwedstrijd begint om 20 uur, maar vooraf kunnen de allerkleinsten om 19.00 uur het beste van zichzelf geven tijdens de Kids Run. De Kids Run is 700 m (geboortejaar 2011-2010-2009) of 1.000 m (geboortejaar 2008-2007-2006). Klaar? Let's go!

Lees meer

OOSTENDE KIDSPROOF: GRATIS CITYGUIDE

De zee met kinderen, heerlijk! Zandkastelen bouwen, om het eerst bij het water, zo veel te zien en nog meer te doen! Oostende is bijzonder kindvriendelijk. Ook als het slecht weer is of jullie even zand genoeg gezien hebben, is er in Oostende van alles te beleven op maat van de allerkleinsten.

  • 7 zekerheden in Oostende
  • Evenementen om je ogen uit te kijken
  • De echte toerist uithangen
  • Lekker smullen
  • ...

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen