Menu

U bent hier

Waarom je de Spiekpietjes expo niet mag missen!

De Spiekpietjes zijn terug! Na het grote succes van vorig jaar wordt Fort Napoleon van 29 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017 opnieuw omgetoverd tot een ultra-gezellige Spiekpietjes expo. En daarom mag je ze ook dit jaar zeker niet missen!

Spiekpietjeskennis voor Beginnelingen

In Fort Napoleon komt het boek ‘Spiekpietje in Nood’ van Thais Vanderheyden wonderlijk tot leven. Een spannende speurtocht langs immense kleurplaten en wonderlijke 3D-kijkdozen stuurt je doorheen het hele fort. Knutseltafels en vertelmomenten zorgen voor interactieve ambiance. Vorig jaar was de eerste editie een absoluut succesnummer, dit jaar is de expo zo mogelijk nog mooier!

 1. Omdat je de Spiekpietjes moet helpen

  Er is een Spiekpietje in Nood waardoor het risico bestaat dat de Sint niet alle info krijgt en zijn Grote Rode Boek vol fouten staat. En dat mag uiteraard niet gebeuren! Daarom moet iedereen de handen uit de mouwen steken om de Spiekpietjes, en dus ook de Sint, te helpen!

 2. Omdat je ook zelf aan de slag gaat

  Je moet niet alleen de Spiekpietjes vinden, je mag ook knutselen, kleuren of een van de vele wondermooie 3D-kijkdozen bestuderen. Wie weet, misschien kun je die thuis wel namaken?

 3. Omdat Fort Napoleon fantastisch is

  Met of zonder Spiekpietjes, het is altijd reuze spannend om in dit geheimzinnige fort rond te dolen. Vol mysterie, verborgen gangen en griezelige hoekjes. Nu heb je uitgebreid de tijd om het hele fort te ontdekken. Bovendien ziet het Fort er deze keer bijzonder feestelijk uit.

 4. Omdat alle mama’s houden van Pieter Embrechts

  En diezelfde Pieter Embrechts vertelt via de audioguide het verhaal van de Spiekpietjes en is dus voortdurend in Fort Napoleon te horen. Niet in levende lijve, maar bijna.

 5. Omdat de Spiekpietjes heel Oostende ingepalmd hebben

  Waar je ook komt, de Spiekpietjes lijken wel overal op te duiken. Ze verstoppen zich in allerlei leuke etalages in de stad en vormen zo een interactief wandelparcours. Vind jij ze allemaal? Dan kan je met jouw ingevulde kaart een geschenkje ophalen bij Toerisme Oostende. Opgepast, de Spiekpietjes zijn met velen! Goed uitkijken is dus de boodschap…

 

Meer weten?

Tijdens de herfstvakantie, kerstvakantie en op feestdagen: alle dagen open 10u – 17u.

De rest van de tijd open op woensdagnamiddag 13u – 17u, zaterdag en zondag 10u – 17u.

Volwassenen betalen € 8, kinderen (3 tot 12) € 4, jongere kinderen mogen gratis komen zoeken.

De expo bezoeken met je klas? Klik hier voor meer info.

Meer informatie

Aanrader

De Spiekpietjes expo: Spiekpietje in Nood

Interactieve expo rond de kleine helpertjes van Sinterklaas

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen