Menu

U bent hier

Vijf redenen om Winterijs te bezoeken

tot 8 januari 2017 - Wapenplein

Treed binnen in het magische winterlandschap van Oostende… en vergeet je schaatsen niet! Vanaf vrijdag 2 december kan je vijf weken lang de pannen van het dak schaatsen op Winterijs, de grootste (tijdelijk) overdekte ijspiste van België. Wij geven je vijf redenen om Winterijs te bezoeken.

Winterijs in het kort 

1.200 m² schaatspret, 100% lekker eten en drinken, 10.800 lichtjes in de kerstboom en een 10 voor sfeer en gezelligheid! Geef je ogen de kost met de magische decors, verwarm je maag met lekkere kersthapjes en schaats je wangen rood van plezier.

Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten. Voor één schaatsbeurt op Winterijs betaal je slechts € 6, huur van de schaatsen inbegrepen.

 • Aparte kinderpiste
 • Grootste en mooist verlichte kerstboom van Oostende
 • Gezellig eten & drinken in een warme kerstsfeer
 1. Lichtjes en magie

  Het Wapenplein in Oostende vormt het decor voor de wondere wereld van Winterijs. De grote schaatspiste betovert je met zijn sfeervolle en feeërieke aankleding en naast het ijs fonkelt de grootste en mooist verlichte kerstboom van Oostende. Tussen zijn naalden twinkelen maar liefst 14.000 ledlichtjes. Zo’n lumineuze engelbewaarder garandeert uren schaatsplezier.

 2. Aloha, lekker warm!

  Het weerbericht voor Oostende hoef je deze winter niet te checken. De schaatspiste op het Wapenplein is volledig overdekt en houdt elke regendruppel, sneeuwvlokje of windvlaag buiten. Zo kan je na het schaatsen de piste kreukvrij verlaten. Ook het ijs ligt er glad en onberispelijk bij, want natuurlijke ijsvijanden zoals regen en wind maken op Winterijs geen kans.

 3. Plaats voor pirouettes

  De schaatspiste in Oostende is 1.200 m² groot, geen enkele tijdelijke overdekte piste in België doet beter! Ruimte genoeg dus om je mooiste pirouettes en andere schaatskunstjes boven te halen. Werp tussendoor zeker eens een blik naar boven, want de overdekte tent is gemaakt van transparant materiaal. Zodat je ook letterlijk de sterren van de hemel kan schaatsen.

 4. Minipiste, maxipret!

  Ook aan de kleine schaatsertjes is gedacht: naast de grote piste komt er opnieuw een aparte kinderpiste van 120 m². Schrik niet als je er toevallig een piraat, tijger of prinses ziet voorbijschaatsen. De kinderen kunnen naast de piste ook een bezoekje brengen aan de grime.

 5. Natjes en droogjes

  Heb je elke vierkante meter van de schaatspiste verkend? Dan heeft de inwendige mens wel een beloning verdiend. Geniet op een van de horecaterrassen van een winters hapje of drankje. En verwen jezelf gerust met een extra jenever of wafel, want door het schaatsen en het koude weer verbrandt je lichaam meer calorieën dan gewoonlijk. 

Praktische info

2 december 2016 > 8 januari 2017
Openingsuren en prijzen: www.winterijs.be
Locatie - Wapenplein

Deze winter in Oostende

European Brassband Outdoor

Wapenplein

za 29 apr 2017, zo 30 apr 2017, ma 1 mei 2017

Simple Minds - Acoustic Live 17 UITVERKOCHT

Kursaal Oostende

vr 12 mei 2017

Oostende voor Anker

Haven Oostende

25/05 tot 28/05

MAYA Show

Kursaal Oostende

do 25 mei 2017, do 25 mei 2017

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen