U bent hier

Valentijn in Oostende: Vlinders op het strand

Oostende laat de liefde graag rollen. Op het ritme van de februarigolven. Extra vlinders in buik en middenrif? We zetten alle hotspots op een rijtje. En dat mag je voor één keer ook letterlijk nemen…

Toegegeven, we hebben Valentijn ook wel eens verwenst. Alsof je je lief op alle àndere dagen van het jaar geen teken van genegenheid zou mogen schenken. Maar kijk, er zijn best wel wat romantische zielen die hun eeuwige liefde tijdens zo’n weekend in de verf willen zetten. En dan pakt Oostende stevig uit. Met events, kleine attenties of gewoon ook allerlei plekjes waar het romantisch toeven is. We weten immers allemaal: er is geen plek te gek om je lief een zalige Valentijn te kussen.

Boek hier uw verblijf

Bijvoorbeeld: 2017-01-23
Bijvoorbeeld: 2017-01-23

Liefdevolle evenementen

Valentijn valt dit jaar op een dinsdag. Je kunt er dus voor kiezen om er een gezellige daguitstap van te maken, of gewoon het weekend ervoor extra lang in de gezellige sfeer te vertoeven. Een weekend om met z’n tweetjes uit te waaien. En meteen een van de vele culturele events mee te pikken. Met liefde voorbereid en gemaakt.

Liefde tussen de Lijnen - Let Love Rule

Let Love Rule is het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van muziek, woord en performance. Na vier memorabele edities staat de vijfde doortocht van dit minifestival opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangen. 

10 februari 2017

Lees meer

Liefde tussen de lijnen

Waarom zou je overigens al niet op vrijdagavond naar Oostende trekken? Het programma Liefde tussen de Lijnen loopt het hele weekend, met hartstochtelijke literatuur, poëzie, dans, muziek en beeldende kunst. Om je hart en andere lichaamsdelen te verwarmen.

10-12 februari 2017

Lees meer

De Nacht van de Musea en de Galerijen

Tijdens De Nacht van de Musea en de Galerijen zijn alle musea en galerijen gratis geopend vanaf 18.00 uur waar literatuur, muziek en beeldende kunsten elkaar ontmoeten. Volg het hartenparcours langs de locaties en geniet met al je zintuigen.

11 februari 2017

Lees meer

Meskens in Motown

Na een paar succesvolle muzikale tours in de theaters is Nathalie Meskens terug met een nieuwe show. En wat voor een show! ‘Motown’ is dit keer waar het allemaal om draait. Een opzwepende en stomende avond vol herkenbare nummers uit eind jaren ’60, begin jaren ‘70. 

15 februari 2017

Lees meer

Special!

Candlelight Cruise

Scheep in op de Zephira en geniet met uw geliefde van een verzorgd 5-gangenmenu (all-in) op gepaste muzikale tonen. Ondertussen glijdt het landschap op het kanaal langs de panoramische ramen voorbij… Romantiek verzekerd!

Lees meer

Presentje in de winkelstraten

Oostende straalt tijdens het Valentijnsweekend. Oostende ademt liefde. In de winkelstraten deelt ons Shopping Team, vergezeld van een romantische act, enthousiast mooie rode rozen uit. Meer dan tweeduizend hebben we er besteld, voldoende om alle dames (en heren, dat spreekt) te verrassen. Ook verschillende winkels voorzien een kleine attentie: ontdek ze hier.

Valentijnsactie: Love Game

Kom als liefdespaar naar de wedstrijd Basketbalclub Oostende vs. Belfius Mons - Hainaut kijken op zaterdag 11 februari  en maak kans op een duoticket naar Portugal.

Speciale hotelactie!

Elk koppel die een hotelkamer boekt bij de deelnemende hotels ontvangt een gratis duo-ticket (t.w.v. € 30) voor de wedstrijd op 11 februari aan het loket in de Versluys Dôme op vertoon van uw hotelreservatie. Vermeld bij boeking en inchecken zeker “Love Game”.

Meer info over de deelnemende hotels en de LOVE GAME vind je HIER.

Liefdevolle arrangementen

Beleef een liefdevol weekend aan zee. Valentijn is het ideale moment om je partner te verrassen op een romantisch nachtje in Oostende. Geniet samen van een romantische strandwandeling en warm daarna op voor een knisperend haardvuur. We zetten enkele Valentijnsarrangementen op een rijtje. Klik hier voor enkele liefdevolle arrangementen. 

Kusfactor 10

Een kisscam hebben ze nog net niet hangen aan de kust. Maar op zo’n dag (of weekend) als Valentijn heb je vast liever wat privacy om je heen. Onze top-vijf om je lief eens goed vast te nemen en te kussen:

  1. De Koninklijke Gaanderijen. Natuurlijk! Een van de allermooiste plekjes van het hele land.
  2. De Westelijke Strekdam is een nieuwe trekpleister in Oostende. Veel dieper in zee kan je niet...
  3. Je hoeft niet naar Brussel om je in een koninklijke galerij te wanen. De Ensorgalerij is een plek om te zoenen. En gezoend te worden.
  4. Het Staketsel is een standaardplek bij mooi weer en stormweer. Meer nog, het is de enige plek waar het ook bij stormweer mooi is.
  5. De Lange Nelle is de vuurtoren van Oostende. Waarmee we niks willen beweren over het vuur en de passie in uw relatie.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen