Menu

U bent hier

Tomeka Reid Quartet

Vrijstaat O. - zo 28 mei 2017

Chicago is na New York wellicht de meest boeiende stad in Amerika als het gaat over een avontuurlijke en broeierige jazzscene. Sinds het ontstaan van de AACM (the Association for the Advancement of Creative Musicians) in de late jaren ’60 ontwikkelde zich er een geheel eigen muzikale taal en een hele lichting bijzondere Afro-Amerikaanse artiesten. Afrikaanse rootselementen werden versmolten met de vrijheid uit de toen revolutionaire free en avant-garde beweging.

Ook vandaag blijft Chicago een broeihaard van creatief talent en daar is celliste Tomeka Reid het absolute bewijs van. Met een achtergrond in zowel klassieke -als jazzmiddens en een scherpe neus voor hedendaagse free en impro voelt ze zich als een vis in het water in de meest uiteenlopende projecten. Ze tourde op jonge leeftijd reeds samen met illustere muzikanten als Anthony Braxton en Roscoe Mitchell.

Met dit quartet (met onder meer de spraakmakende gitarist Mary Halvorson) bracht ze in 2015 een titelloos debuut uit dat in de pers de hemel werd ingeschreven.

Data

zondag, 28 mei, 2017 - 17:00

Locatie

Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart
Dichtstbijzijnde parking: 
Parking Koninginnelaan

Prijzen

€15.0
Basistarief: 15,00 €; VVK: 13,00 €

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen