Menu

U bent hier

The Summer of Love: voor elke generatie een bezoek waard

De Standaard vroeg twintig fotografen om veertig beelden te kiezen uit de woelige periode rond de Summer of Love en daarop een eigentijds antwoord te geven. Het resultaat met een reeks prachtige foto’s van onder meer Jimmy Kets, Michiel Hendryckx en Lieve Blancquaert is deze zomer van zaterdag 8 juli tot en met zondag 1 oktober 2017 te zien in het Fort Napoleon. 

De tentoonstelling is een originele afleiding van een journalistieke reeks die de hele zomer in De Standaard verschijnt: ‘The Summer of Love, 50 jaar later’. Volgens journalist Peter Vantyghem kan elke generatie genieten van de zomerexpo en wel hierom:

Voor de Millenniumgeneratie

“Bij deze generatie van twintigers en dertigers leven heel wat thema’s op ecologisch vlak en op vlak van deeleconomie die toen ontstaan zijn. Ze zijn vaak nostalgisch naar deze periode, terwijl ze dit eigenlijk niet meegemaakt hebben.”

Voor Veertigers (en vijftigers)

“Wie in de jaren 70 is opgevoed, kreeg vaak van zijn ouders de waarden mee die toen geboren zijn. Wij zongen de songs uit die periode rond het kampvuur. De Summer of love kwam in heel wat zaken terug van de muziek tot de broek met olifantenpijpen.”

VOOR KINDEREN

"Heb je kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes,… tot en met 12 jaar? Ga met hen op schattenjacht in het Fort dankzij de 'Schatten van Vlieg'! De tentoonstelling bevat een kindvriendelijk parcours, dat de kleinste De Standaard-lezertjes wegwijs maakt in de gekte van de jaren zestig. Ontdek het leuke opdrachtenboekje, kleurplaten met VW-busjes en mandala’s, enzovoort! Iedere deelnemer ontvangt op het einde een cadeautje."

VOOR JONGEREN

“Er wordt gezegd dat de twintigers van nu niet activistisch ingesteld zijn, maar dat de nieuwe generatie die eraan komt wel terug op straat zal komen. Voor hen is het interessant om te zien hoe een volledige generatie verenigd werd door hun idealen. Hun protest was vaak weinig georganiseerd, maar wel een unieke gebeurtenis in de geschiedenis.”

Voor 65-plussers

“Zij hebben de periode volop meegemaakt en voor hen is de expo dan ook heel herkenbaar en een terugblik naar een kleurrijke periode in hun leven.”

Kom het zelf ontdekken

Wanneer?

08/07 - 01/10

Elke dag van 10.00 - 18.00 uur
Vanaf 01/09: open van 10.00 - 17.00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag

Waar?

Fort Napoleon
Vuurtorenweg 13
8400 Oostende

Prijs?

€ 10,00 (niet-leden Herita)
€ 6,00 (leden Herita)

TIP: dankzij De Standaard ontvang je € 2 korting op de expo via deze link.

USA. California. 1968. Venice Beach Rock Festival. © Dennis Stock / Magnum Photos

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen