Menu

U bent hier

Paasvakantie in Oostende

Een heerlijke lentezon, een nieuwe editie van The Crystal Ship, tal van activiteiten voor kinderen en alle gekende troeven van De Stad aan Zee bezorgen jou ongetwijfeld een deugddoende paasvakantie! Kom genieten van een stevige strandwandeling, een avondje op restaurant en shop-plezier (ook op zondag)!

The Crystal Ship

08/04 - 09/04

“The Crystal Ship” meert tijdens de paasvakantie voor een tweede keer aan in Oostende: wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. De nieuwe  en de bestaande werken vormen een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende.

Met toppers als o.a. Alexis Diaz (PR), Axel Void (US), C215 (FR), Hendrik Uldalen (NO), Pastel (AR), ... belooft de stad alvast enkele parels rijker te worden!

Openingsweekend

Op zaterdag 08/04 en zondag 09/04 vindt de grote opening plaats op het Achturenplein, waarbij de nieuwe werken van deze editie het bestaande kunstparcours in de stad zullen aanvullen. 

Geleide wandelingen

Vanaf de grote opening op 08/04 en 09/04 kan je de nieuwe werken (en die van de vorige editie) bewonderen tijdens een geleide street art tour door de stad. Tijdens een ongeveer 2 uur durende wandeling kom je alles te weten over de indrukwekkende werken in het centrum van Oostende. Een gids neemt je mee op sleeptouw en toont je verschillende pareltjes in het Oostelijke of Westelijke deel van de stad.

Ontdek er hier alles over en boek je tickets!

In de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar in Oostende terecht voor de vierde editie van het Kindercultuurfestival Springtij!
Theater, waanzinnige expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Springtij bezorgt hen een creatieve en actieve paasvakantie waarin kinderen volop op "Expeditie Cultuur" kunnen gaan!

Alle info en het volledige programma vind je op www.springtij-oostende.be.

Andere tips met kids

Pannenkoekenactie paasvakantie

Pannenkoeken gaan er altijd in :-) Ga tijdens de paasvakantie een nieuwe lente-outfit shoppen en stop tussendoor voor lekkere pannenkoeken in een van de eethuisjes in de winkelstraten! 
 
Speciaal voor kinderen bieden enkele deelnemende eethuisjes voor slechts 3,00 euro een pannenkoek + drankje aan.

Lees meer

K3 Show

14/04, 15/04 en 16/04

Na het ongeziene succes van hun eerste tour, staan Hanne, Marthe en Klaasje te popelen om opnieuw op tournee te gaan doorheen Vlaanderen en Nederland! Ze kijken er naar uit om samen met de meisjes en jongens in de zaal hun allermooiste liedjes en hun allergrootste hits te zingen. Uiteraard is het K3-ballet ook van de partij!

Lees meer

Interactieve expo in Fort Napoleon gebaseerd op de boeken van "De Waanzinnige Boomhut" van Andy Griffiths en Terry Denton.

  • Schrijf je eigen waanzinnig verhaal
  • Doe-boek vol creatieve opdrachten
  • Waanzinnig speelparcours
  • Verveelhoekje

Klik hier voor meer waanzinnigheden!

Terugkeer van de Mercator

01/04 - 02/04

Na 2 jaar renovatie keert de driemaster “Mercator” op 29 maart 2017 terug naar haar vaste ligplaats in de Mercator jachthaven t.h.v. het Stadhuis. Om dit te vieren wordt op 1 en 2 april tussen 14.00 en 18.00 uur animatie geprogrammeerd aan de Mercator!

Op het programma staan o.a. acrobaten in de masten van de Mercator, een maritieme wandeling, gidsbeurten op het schip, muziek van de Melody Makers, springkastelen en tatoeages voor kinderen, straatacts en nog veel meer!

Kom het verhaal van de Mercator en maritiem Oostende ontdekken!

Op 1 april is het alweer 33 jaar geleden dat soullegende Marvin Gaye werd doodgeschoten door zijn vader. In Oostende leeft de ziel van Marvin Gaye altijd verder. Tijdens de Marvin Gaye Midnight Love Tour treed je zelf in zijn voetsporen en kom je alles te weten over zijn comeback en hoe de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam in Oostende.

Klik hier voor meer info en reservaties voor de wandeling

Shoppen op zondag

Wie wil shoppen op zondag moet in Oostende zijn! Het hele jaar door zijn de meeste winkels in de stad aan zee gewoon open op zondag. Naast de ongekende luxe van winkelen op zondag, zijn de winkelstraten in het centrum bovendien volledig autovrij. Oostende biedt voor elk wat wils: van de gekende ketens tot de exclusievere boetieks. 

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen