Menu

U bent hier

Oostendedag

zo 3 sep 2017

Het is weer tijd om de fietsbanden te blazen, de perfecte fietsoutfit aan te trekken en de fietshelm aan te spannen, want na het succes van de eerste editie komt er op zondag 3 september 2017 een tweede Oostendedag! 

De gratis fiets- en zoektocht zet deze keer de Oosteroever, Vuurtorenwijk en het noordelijk deel van het Groen Lint in de kijker. Ontdek de ongerepte stukken natuur, de rijke maritieme geschiedenis van de Stad aan Zee en proef van de lekkerste Oostendse streekproducten. Centraal start- en stoppunt is het nieuwe OC De Ballon in de Vuurtorenwijk.

Je kunt de Oostendedag beleven tussen 13.00 en 18.00 uur.

Centrale locatie: OC De Ballon

De Oostendedag start en eindigt in OC De Ballon. Op deze centrale locatie kun je na jouw fietstocht even uitblazen, genieten van een drankje of proeven van al het lekkers dat de drie foodtrucks te bieden hebben. Op het terrein van dit vernieuwde ontmoetingscentrum valt bovendien een heleboel te beleven: optredens, een skateboarddemonstratie, balsporten, een pimp-je-fietsworkshop, een spectaculaire ‘kinderverbetermachine’ en nog veel meer!

OC De Ballon
Mansveldstraat 9
8400 Oostende

8 stopplaatsen langs het parcours

Langs het parcours zijn er diverse activiteiten en geniet je van proevertjes van typische streekproducten of heerlijke ijsjes. Je fietst rond de Spuikom, kunt suppen of een zeiltochtje maken op het water, komt in ongerepte stukken natuur en duinen en geniet uiteraard van alle animaties langs de route.

Het totale parcours is 12 km lang en bestaat uit twee lussen. Lus 1 gidst je langs de Spuikom, terwijl lus 2 de Oosteroever in de kijker zet. Tussen de twee lussen passeer je terug langs OC De Ballon, dus wie even wil pauzeren kan daar opnieuw terecht.

1. Natuurpunt Spuikom

2. V.V.W. Inside

3. WOS Zeilclub

4. 't Eilandje

5. Streekproductenmarkt

6. De Nele

7. Oostelijke Strekdam

8. Batterij Hundius

Tip: huur een fiets!

Fietsverhuur in Oostende

Zelf geen goede fiets in huis, maar wel ontzettend veel zin om deel te nemen aan de Oostendedag? Ga dan langs bij een van de vele fietsverhuurders in Oostende en beleef de fiets- en zoektocht op een comfortabele manier. Bij het Fietspunt aan Station Oostende kan je zelfs terecht voor fietsen voor personen met een beperking.

Lees meer

Benieuwd naar foto's van de vorige editie? Die vind je hier!

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen