U bent hier

Oostende scoort in Gault&Millau

De beroemde restaurantgids Gault&Millau looft maar liefst vijf Oostendse adresjes. Daarmee bevestigt de stad haar sterke horecareputatie en komt het mooie aanbod aan restaurants tot uiting. Lees hieronder welke restaurants zeker een bezoekje waard zijn als je op zoek bent naar een culinaire ervaring. 

RESTAURANTS MET 14/20 

Marina

Ristorante Marina brengt het beste uit Italië naar Oostende. In 1973 startte patron Domenico de zaak op, nu streeft dochter Vida de mediterraanse perfectie na. Het recept voor de tagliolinipasta is bijvoorbeeld nog altijd hetzelfde. Op de menukaart mogen andere verse pasta’s niet ontbreken, maar Marina gaat verder dan dat. Zeebrasem in zoutkorst, tartaar van wilde tonijn, carpaccio en gegrilde kreeft staan prominent op de kaart. De sabayon is er intussen legendarisch. En wie wil nu niet aan tafel schuiven waar ooit ook Kylie Minogue, Roger Moore en Jean-Paul Belmondo heerlijk hebben gedineerd.

Bistro Mathilda

Al sinds 1995 is het restaurant van de familie Deklerck een vaste waarde. Niet alleen verwijst de naam naar het befaamde beeld ‘De Zee’ pal tegenover de zaak, maar ook naar het nummer ‘Waltzing Mathilda’, meteen ook de naam van het prima maandmenu. Op de kaart pronken zeer verfijnde klassiekers, zoals kalfsniertjes met mosterd van Wostyn, aan tafel bereide tartaar en uiteraard verse zeetong en huisgemaakte garnaalkroketjes.  Fijnproevers kunnen zich dan weer laten gaan op Belgische kaviaar, minibouillabaisse of Noordzeekrab met Turks brood en munt. Bistro Mathilda pakt ook steevast uit met het menu A l’Ostendaise.

restaurants MET 13/20

Agua del Mar

In de zomer en lente geliefd voor haar buitenterras, het hele jaar door vooral gekend voor haar overheerlijke tapa's. Agua del Mar pakt uit met onder meer nobishigarnalen, een verkwikkend Grieks slaatje en carpaccio van Iberisch rundvlees, en maakt zo een kleine trip rond de wereld. Voor wie dat tikkeltje meer wil, staan bijvoorbeeld canneloni van rog, linguine met verse zwarte truffel en hertenkalf op de kaart. Een mooi aanbod aan hippe gin & tonics maken het geheel af.

Enoteca del Berebene 

 

De keuken van chef Thierry Hecht richt zich op het beste van Italië, maar het is de indrukwekkende wijncollectie die de aandacht trekt. Meer dan 150 etiketten liggen er voor het proeven en het aanbod wisselt elke week. Dagelijks worden de anitpasti, hoofd- en nagerechten in huis bereid. Tagliatelle met zeevruchten, warme tomaatjes met parmigiano en pasta fresca of vitello tonato zijn maar enkele voortreffelijke voorbeelden van de wisselende topgerechten. Het onnavolgbaar gezellige en warme interieur verheffen Enoteca del Berebene tot een pareltje aan de kust. 

Bentley’s 

 

“Dit is een leuke plaats waar iedereen lekker kan genieten: van de grootste snotneus tot de eerste minister”, vatten maître Jean-Philippe Susilovic en chef David Vandaele hun concept gevat samen. JP werkte jarenlang samen met de Britse topchef Gordon Ramsey, David was sous-chef bij sterrenkok Geert Van Hecke. Geperfectioneerde gerechten als ravioli met krab en dorade, risotto met griet en Sint-Jakobsnoten met knapperige schorseneren krijgen terecht hoge scores. Voeg daar nog een mooie wijnkaart en origineel interieur aan toe, en je hebt het perfecte decor voor een memorabel diner.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen